Premiile Ioan Chirila si-au desemnat laureatii

Pentru al patrulea an consecutiv cei mai buni jurnalisti sportivi s-au reunit in cadrul celei mai prestigioase competitii din gazetaria sportiva romaneasca. Miercuri, 26 noiembrie la Phoenicia Grand Hotel a avut loc festivitatea de decernare a Premiilor Ioan Chirila, premiile celor pentru care jocul incepe in teren si se sfarseste in redactie. Pentru o seara, gazetarii sportivi au coborat din tribune.

Laureatii celor 9 categorii in cadrul Premiilor Ioan Chirila, editia a patra, sunt:

Ziaristul anului:
CATALIN TOLONTAN

Editorialistul anului
MARIA ANDRIES

Reporterul anului:
ANDREI NOURESCU

Fotoreporterul anului:
ALEX NICODIM (absolvent al Facultatii de Jurnalistica Sibiu)

Comentatorul radio al anului:
ADRIAN SOARE

Comentatorul TV al anului:
BOGDAN COSMESCU

Sportivul anului:
CONSTANTINA DITA TOMESCU

Cartea anului
NU S-A ACORDAT
Talentul anului:
ALEX ENASESCU

Fiecare laureat a primit cate o placheta de bronz ce poarta semnatura marelui Cronicar. Valoarea marelui premiu a fost de 3.000 de euro, iar la celelalte categorii fiecare castigator a primit cate 1.000 de euro. Anul acesta Premiile Ioan Chirila s-au bucurat de sprijinul Mobexpert, Boom, Nikon si F64 Studio. Coproducatorii evenimentului au fost Evenimentul Zilei, Hotnews şi Europa Fm, iar partenerii media: 24FUN si Men’s Health.

Premiul pentru carte nu a fost acordat nici in cadrul acestei editii. Juriul a considerat ca niciuna dintre cartile inscrise nu a raspuns exigentelor. Astfel, cu o majoritate decisiva, s-a hotarat ca acest premiu sa nu fie decernat. Membrii juriului isi rezerva acest drept in baza regulamentului de desfasurare al Premiilor.
Premiile Ioan Chirila sunt acordate anual, de catre Fundatia ArtEst si Agentia de Vise, celor mai buni jurnalisti de sport din Romania, in memoria celui mai mare gazetar şi scriitor de specialitate pe care l-a avut tara noastra.