Precizarea precizarii

Ma simt dator sa mai precizez odata de unde si pana unde, Mazemania, de fapt precizarea este pentru “de unde” ca “pana unde” nici Calin Blaga nu stie.
Exista o explicatie pertinenta a numelui “Mazemania” la sectiunea “Despre autori”, dar din cauza faptului ca sunt multi ironici, care in mod voit vor sa faca analogie intre “Mazemania”-“mania labirintelor” si “Matzemania” interpretat in fel si chip, dau exemplul cel mai uzitat si anume “rai de matze” cu intelesul de persoane acide, revoltate, poate colerice. In general apelativul “rau de matze” se foloseste pentru cainii rai, pentru cei care musca si nu pentru cei care sunt “rai” din cauza ca nu papa tot din farfurie – vorba bancului.
Da, eu sunt mai “rau de matze” din fire, nu-mi place sa pap din farfuria “stapanilor” si-mi place sa latru si chiar sa musc din ei, daca acestia fac prostii si aceste prostii se pot dovedi.
Sunt mai acid iar ironiile mele merg pana la limita jignirii desi sunt multi care se simt jigniti si atunci cand nu e cazul, acestia sunt in general cei cu “musca pe caciula”.
Asa ca domnilor ironici, stimati ironizati, Mazemania vine de la Mania Labirintelor si este o analogie intre tara in care traim si mania unora pentru: hatisuri, ascunzisuri, secretomania, economie subterana, uneltiri, scenarii, drum anevoios si imbarligat spre democratie reala.
Mazemania, este mecanismul care vine in ajutorul oamenilor “dezghetati” si le da cateva indicii pentru a iesi din acest labirint imbarligat si de a vedea lumina, ca si jocul puzzle pentru copii, cu acelasi nume. www.momorprods.com/mazemania/

PS. daca era tunelul lui Ciorbea cu luminita de la capat, era mult mai simplu, dar lucrurile s-au mai imbarligat de-atunci.

Leul cel inspaimantat… ce nu vrea sa pape tat’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *