Pilda Duminicii Pastelui

Cred ca e timpul pentru o poveste de unde fiecare trage invatatura pe care crede de cuviinta sau pe care o intelege.

Se spune ca in fiecare duminica dimineata de Paste (fie el ortodox, catolic sau rusesc) Isus invie ca e repetitie a primei invieri. Semnificatia primei invieri o stim cu totii. Restul invierilor sunt un fel de aducere aminte. Mai mult decat atat se spune ca de fiecare inviere, duminica dimineata, pe ziua, Isus se arata unui om. Ii iese in cale pe strada sau oriunde ar fi. Ii vorbeste si apoi pleaca mai departe.
Nu toti cei ce se intalnesc cu Isus il recunosc, asaca viata lor tot nu se schimba, chiar si cu aceasta intalnire. Viata lor ramane la fel de seaca. Altii se simt transformati si toate actiunile in viata lor de atunci incolo sunt pentru a face bine celor din jur.
Nu cred ca e nevoie sa te intalnesti cu Isus pentru a invata ca trebuie sa faci bine. Cred ca poti sa nu fi crestin si sa faci bine. Indiferent de rasa, etnie, sex sau religie cred ca poti face bine. Din suflet sau din interiorul tau. Lumea ar fi mai buna!

Pilda aceasta ar trebui sa ne-o amintim in fiecare dimineata cand ne trezim (atunci cand si noi inviem dupa lunga noapte). Avem in fiecare dimineata o noua sansa, pe care adesea o ratam. Este sansa de a face bine pentru cei din jur, fie ei familie, prieteni, colegi sau necunoscuti de pe strada.

Sa iubiti si sa fiti iubiti!

2
Lasă un răspuns

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
newest oldest most voted
Ciobanu

Nu exista fapte bune, daca atunci cand le facem nu ne gandim la Dumnezeu, ca aia care zic ca o sa faca fapte bune la oameni, alea sunt fapte de electoreala. OCTAVIAN NICOLAE CARAIOLA, clasa VI-a, 12 ani si o luna – Se scrie corect Isus sau Iisus? – Rusii nu sunt tot ortodocsi? – Care este semnificatia “primei” invieri? – Pot si canibalii sa faca bine? Dar satanistii? – Se poate spune ca faci bine daca ajuti un om dar il calci in picioare pe altul? Sunt unii oameni care-L cauta pe Dumnezeu si nu-L gasesc, pentru ca ei… Read more »

balan iulian

in duminica pastilor la muzeul satului din sibiu preotii strigau in gura mare….veniti de luati lumina.pana aici e bine. traditia spune ca trebuie sa iei lumina si sa te intorci cu ea acasa aprinsa impreuna cu pastele.pai nu aveai cum.cum dadeai sa pleci pe alee spre casa, imediat niste agenti de paza,sareau sa iti spuna sa stingi lumanarea ca nu este voie in muzeul aflat in aer liber. nu aveai voie nici sa fumezi nici macar in spatiile special amenajate unde scria clar…LOC PENTRU FUMAT SI AVEAU LA FIECARE BANCA ATASATA SI O LADITA CU NISIP. pai daca nu este… Read more »