Pilda Duminicii Pastelui

Cred ca e timpul pentru o poveste de unde fiecare trage invatatura pe care crede de cuviinta sau pe care o intelege.

Se spune ca in fiecare duminica dimineata de Paste (fie el ortodox, catolic sau rusesc) Isus invie ca e repetitie a primei invieri. Semnificatia primei invieri o stim cu totii. Restul invierilor sunt un fel de aducere aminte. Mai mult decat atat se spune ca de fiecare inviere, duminica dimineata, pe ziua, Isus se arata unui om. Ii iese in cale pe strada sau oriunde ar fi. Ii vorbeste si apoi pleaca mai departe.
Nu toti cei ce se intalnesc cu Isus il recunosc, asaca viata lor tot nu se schimba, chiar si cu aceasta intalnire. Viata lor ramane la fel de seaca. Altii se simt transformati si toate actiunile in viata lor de atunci incolo sunt pentru a face bine celor din jur.
Nu cred ca e nevoie sa te intalnesti cu Isus pentru a invata ca trebuie sa faci bine. Cred ca poti sa nu fi crestin si sa faci bine. Indiferent de rasa, etnie, sex sau religie cred ca poti face bine. Din suflet sau din interiorul tau. Lumea ar fi mai buna!

Pilda aceasta ar trebui sa ne-o amintim in fiecare dimineata cand ne trezim (atunci cand si noi inviem dupa lunga noapte). Avem in fiecare dimineata o noua sansa, pe care adesea o ratam. Este sansa de a face bine pentru cei din jur, fie ei familie, prieteni, colegi sau necunoscuti de pe strada.

Sa iubiti si sa fiti iubiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *