Poate o echipa de fotbal sa 'castige' alegerile pentru un partid?

Poate o echipa de fotbal sa ‘castige’ alegerile pentru un partid?

Ieri am citit pe siteul Tribuna o stire aparent banala pe care o redau mai jos:Poate o echipa de fotbal sa 'castige' alegerile pentru un partid? Am sarit repede peste informatia din articol pentru ca-i practic irelevanta (cel putin pentru mine), dar de curiozitate am decis sa citesc si comentariile, pentru ca adeseori sunt mai interesante si mai coerente si am dat peste urmatorul comentariu:

Poate o echipa de fotbal sa 'castige' alegerile pentru un partid?

Sa fie oare adevarat ceea ce spune respectivul? Poate o echipa de fotbal platita din bani publici sa ‘castige’ alegerile pentru un partid anume? Ma indoiesc de o astfel de posibilitate, oricat de logica pare. E drept ca poate inclina balanta intr-un procent relativ mic, insa pana la urma Steaua, de exemplu, are mult mai multi suporteri decat orice alta echipa din Romania si chiar si asa suporterii de la Steaua n-au votat exclusiv pentru Becali la alegerile la care a candidat.

E drept c-au fost cativa, un procent mic care au votat, insa pana si pentru a ajunge in Parlamentul European, Becali a apelat la sustinerea unor extremisti precum Vadim ce prosteau lumea la televizor cu ‘faptele lor bune’.

Poate o echipa de fotbal sa 'castige' alegerile pentru un partid?

Si totusi nu pot sa nu ma intreb oare ce procent de manipulare ar putea avea o astfel de miscare?