Poate o echipa de fotbal sa ‘castige’ alegerile pentru un partid?

Ieri am citit pe siteul Tribuna o stire aparent banala pe care o redau mai jos:Screen Shot 2015-09-10 at 07.05.40Am sarit repede peste informatia din articol pentru ca-i practic irelevanta (cel putin pentru mine), dar de curiozitate am decis sa citesc si comentariile, pentru ca adeseori sunt mai interesante si mai coerente si am dat peste urmatorul comentariu:

Screen Shot 2015-09-10 at 07.05.26

Sa fie oare adevarat ceea ce spune respectivul? Poate o echipa de fotbal platita din bani publici sa ‘castige’ alegerile pentru un partid anume? Ma indoiesc de o astfel de posibilitate, oricat de logica pare. E drept ca poate inclina balanta intr-un procent relativ mic, insa pana la urma Steaua, de exemplu, are mult mai multi suporteri decat orice alta echipa din Romania si chiar si asa suporterii de la Steaua n-au votat exclusiv pentru Becali la alegerile la care a candidat.

E drept c-au fost cativa, un procent mic care au votat, insa pana si pentru a ajunge in Parlamentul European, Becali a apelat la sustinerea unor extremisti precum Vadim ce prosteau lumea la televizor cu ‘faptele lor bune’.

Si totusi nu pot sa nu ma intreb oare ce procent de manipulare ar putea avea o astfel de miscare?