Personalitatea Sibiului

Personalitatea Sibiului  Zilele acestea am demarat um amplu sondaj pe blogul personal pentru a vedea din multiplele nume sonore a căror viaţă a fost sau este legată de Sibiu, care va reieşi în conştiinţa publică cel mai adesea. Nu e o cercetre sociologică după toate regulile, dar e o primă încercare de a vedea cum văd sibienii şi nu numai Sibiul, dincolo de prezent. Cu cine asociem Sibiul?

De data asta sondarea se referă la personalităţi. Oameni care s-au născut aici şi au au oferit prin munca lor renume Sibiului. Sau oameni care au trăit mai mult timp la Sibiu şi au dăruit faimă oraşului. Normla că opiniile sunt ămpărţite şi cu siguranţă cercetarea e abia în prima fază de triere a numeroaselor nume ce se leagă de Sibiu. Apoi vom vedea din cele mai alese nume, cu motivaţiile fiecăruia, care este personalitatea emblemă a oraşului de pe Sibiu.

Acest demers are rolul de a vedea Sibiul dincolo de prezent, ca un oraş ancorat în istorie şi în legătură cu lumea.

Puteţi şi voi participa la această sondare pe blogul Mazemania.

Poţi să afli mai multe despre proiectele în care este implicat Călin Blaga pe pagina sa de Facebook – Mazemania

3
Lasă un răspuns

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
newest oldest most voted
Bogdan

Salutari!
De ce apare in lista Radu Vasile?

alex

domnilor cred ca ce-a mai mare personalitate a sibiului este marele carturar,intemeietorul invatamantului romanesc modern gheorghe lazar,pe care primarul iohanes klaus a incercat in nenumarate randuri sa il mute din piata mare undeva prin wc-urile palatului austriacului brukhental,iar inca o mare personalitate a sibiului este emil cioran,ce a facut iohanes pentru sibiu?modernizarea centrului istoric,pentru asta ii personalitate a sibiului,RUSINE………..