Omorâţi micii întreprinzători!

Aceasta este concluzia unui articol publicat de Monitorul de Sibiu la comanda patronului din umbră Boţa. Soţia acestuia are cică monopol pe telescaunul din Păltiniş. Dar week-endul ăsta un mic întreprinzător „a îndrăznit” să vină să vândă clătite din rulota special dotată. Avea şi autorizaţie. Oricum cred că nu poţi da autorizaţie de ocupare a domeniului public pentru o maşină care merge dintr-un loc în altul. Este la fel cu persoanele fizice autorizate care lucrează la client. Acestea nu au nevoie de miile de avize pe spaţiu, pentru că nu au un spaţiu propriu, sunt mobili. Aşa şi în cazul celor cu clătite. Curios însă virulenţa micului jurnalist, aflat la început de carieră. Din păcate a fost educat să scrie la comandă şi asta îi oferă o coloană vertebrală extrem de flexă, ceea ce la Sibiu probabil îi va aduce mulţi bani …. negri. Deontologic tipul este praf şi îmi permit să-i spun în faţă asta pentru că îl cunosc încă de când încerca să scrie articole…

Am să redau câteva comentarii postate pe Monitorul de Sibiu la acest articol, toate contra autorului, patronului din umbră şi temei articolului vădit cu rea intenţie. Un astfel de jurnalism mercenar, adesea practicat în fiţuicile sibiene pentru interesele potentaţilor locali sau pentru şantaj îmi provoacă scârbă. Astfel de materiale discreditează întreaga publicaţie ori cât s-ar strădui să publice anchete reale. Iar în ce priveşte pe micii întreprinzători, incriminaţi ca marii răufăcători ai Sibiului, le doresc succes la vândut clătite şi toată stima că se încăpăţânează să facă asta în România, ţara unde afacerile mici sunt îngropate de taxele mari şi controalele dese cu amenzi ale organelor statului. Apropo de asta Inspecţia Muncii tocmai a amendat un alt mic întreprinzător pentru că nu avea prize în perete „conform cu standardele”… deşi erau din comerţ, instalate autorizat de vreo 20 de ani… Dar nu au găsit pentru ce altceva să amendeze.

moarte excrocilor sibieni
Acest articol este platit de catre excroaca MILENA, care a calcat in picioare atatia oameni nevinovati si se crede mare politician si om de afaceri. Ea a pus mana pe telescaunul din Paltinis si i este ciuda ca nu-si mai poate vinde napolitanele VICTORIA la carciuma de la Paltinis. Pacat ca micii antreprenori sunt calcati in picioare si batjocoriti de aceste relicve comuniste ca MILENA (cred ca 3 sferturi din sibieni o uraste
Sorin Pantir
26/01, 12:16

Mai „maruntel” de at …
Mai „silozarule”, du-te spala-ti buzele naclaite de rectul D-lui Bota si nu mai scrie tampenii. Oamenii astia au venit cu o alternativa la cornuletul „7Days” comercializat la carciuma telescaunului si e cu putintza sa te fii deranjat intr-atata!? incat sa arunci cu c**** (la o solicitare ulterioara am sa-mi cer scuze ptr. cuvant) in stanga si-n dreapta dupa bunu-ti plac.

Esti un gazetar maruntel
Aurelian Ionus
26/01, 12:10

Cand isi va plati doamna Boita …
Un alt mic investitor belgian a luat teapa in Sibiu si a pierdut 30.000 de euro. Omul a cumparat o rulota de fast food si a vrut sa inceapa o mica afacere cu produse specifice Belgiei.
Povestea e lunga si complicata, dar pe scurt: a cumparat o rulota si tot ce trebuie, a umblat dupa avize si pana la urma a trebuit sa plece inapoi acasa ca n-a reusit sa faca nimic.
A cheltuit 30.000 de euro si a facut 10.000 de Km cu masina pentru a obtine avizele!
Fratilor, 10.000 de km in Sibiu.
Si uite ca tonete cu gogosi si kebap se gasesc si functioneaza desi produsele nu sunt de calitate.
Belgianul, care avea experienta in domeniu si ar fi venit cu produse de calitate, n-a fost dorit in acest „oras european”.
Ma voi interesa despre aceste avize (cum se obtin, cine raspunde de ele, etc.) si voi face o sesizare catre parlamentarii care reprezinta orasul nostru.
De asemenea, voi face o sesisare despre datoriile doamnei Boitan la fisc
Cotora Ionel
26/01, 11:50

Si asa v-ati platit chiria
Si asa, Monitorul de Sibiu si-a platit chiria la familia Bota. Felicitari. Sala de la familia Bota, masa si dansul de la domnul Ilie Gradinar. Descurcareti baieti. Din fericire, vor ramane pe vecie exact ca autorul articolului. Niste maruntei
Bogdan
26/01, 11:49

Esti curajos, Maruntelule
Textul asta fara pic de bun simt este comanda de la patronii Bota, Florine? Sau te-ai trezit plin de curaj sa dai de pamant cu micul intreprinzator, bandit al poporului, vampir al bugetului, hot al pensiilor si finantelor publice?
Esti atat de jalnic daca asa iti incepi meseria incat te poti lasa de pe acum. Deja te-ai facut de MARE RAHAT! Depinte de tine daca vrei sa mananci asta in fiecare zi! Oricum, ai dezamagit
Maruntel la minte
26/01, 11:48

Serios
Domnule Maruntelu, chiar sunteti serios? Chiar aveti impresia ca va imbunatatiti in vreun fel imaginea si va promovati in mod pozitiv scriind asa ceva? Nu stiam ca Monitorul de Sibiu a ajuns ziar de scandal…si daca nu e asa, va sugerez sa va mutati la Cancan sau alte reviste de profil. Pentru ca acuzatiile Dvs. sunt niste aberatii. Nu voi intra in detalii juridice, pentru ca nu este domeniul meu. Dar chiar credeti ca daca va disparea masina de clatite Sibiul va fi un loc mai bun sau ca, vezi Doamne, se va schimba ceva in modul in care se gestioneaza proprietatea publica si privata? E foarte usor sa arunci cu murdarie cand te ascunzi in spatele unui ecran, si ma intreb (retoric, desigur) cine anume v-a platit sa scrieti aceasta mizerie care nu poate fi numita articol. Stiu ca nu va pasa pentru ca nu aveti nici un fel de scrupule, dar astept cu nerabdare ziua in care si imaginea Dvs. va fi terfelita in public de cineva net inferior moral, si as vrea sa vad cum alergati din colt in colt cand nu exista un scaun calduros si primitor intr-un birou de redactie. Faptul ca orice tentativa de mica afacere independenta este sugrumata de oameni ca Dvs. si cei care v-au platit arata spre un viitor deosebit de promitator…Sper sincer ca domnii care fac clatite sa aiba vanzari record in urma acestui articol, pentru ca si publicitatea negativa e tot un fel de publicitate, nu-i asa
Wanderer Of Time
26/01, 11:45

super
acum ca sunt deconspirati clatitarii astia vom avea un oras mai civilizat
liu
26/01, 11:26

Campionii falimentelor
Imediat ce masina de clatite a ajuns sambata si a parcat, a aparut jandarmeria.
In cursul acelei zilei, au fost hartuiti si amenintati de CINCI ORI de catre jandarmerie. Au venit si au cerut ca cei cu masina sa plece de acolo ca „nu e posibil sa stati sub telescaun”, desi nu stateau sub telescaun, ci intr-o parte a parcarii.
Au amenintat, apoi au retractat de fiecare data. Isi sunau sefii, primeau telefoane, reveneau cu amenintari.
La un moment dat au venit cu o echipa de la TV SIBIU, „uite a venit televiziunea, trebuie sa plecati de aici”.
In spatele hartuielilor se afla un personaj care e binecunoscut in Sibiu si care acum administreaza telecabina.
E vorba de doamna care a „administrat” o multime de afaceri in oras si pe care le-a bagat cu suuces in faliment.
SC LIBERTATEA SA, SC VICTORIA SA si multe altele.
In Paltinis, respectivul personaj face legea si toti tremura de frica acolo. Micii investitori n-au ce cauta in zona, ce sa mai vorbim de marii investitori?
Fabricile au incaput pe mana acestui personaj, caci in spatele lui se afla PSD-ul.
Cei peste 1.500 de angajati de la SC LIBERTATEA au fost dati afara in strigatele acestui pesonaj: „AFARA, daca n-ati stiut sa votati cu cine trebuie”.
Nu e loc pentru o masinuta cu clatite, nici in centrul orasului „ca nu se potrivesc clatitele cu muzica concertelor care au loc in centru” si nici in Paltinis.
Afara cu voi clatitarilor, plecati naiba din Sibiu
Albert
26/01, 11:26

Mr
Bah da ce specie josnica esti…ce articol e asta mah cretinule? Tu te uiti la tine? Singura oferta „pitoreasca” si unica din zona o terfelesti….nu mai ai subiecte…nu mai ai tzigani jegoshi de la PDL sau PSD de care sa te legi cum isi parcheaza masinile de neam prost ? Nu mai ai EuroOil AnaOil si alti benzinari poienari jegosi de care sa te legi….ti-ai gasit subiect…bravo mah. Eu zic sa scrii si un articol cu un atac la adresa norilor care obtureaza soarele fara autorizatie de la primarie. Ce om infect esti….se justifica de ce te cheama Maruntelu…ca asa esti tu…..cadavru de soboloan..
John Doyle
26/01, 11:14

serios
Comerciantii de clatite isi fac legea precum in Vestul Salbatic.” Florine cate clatite nu ai primit moca sau cate locuri de parcare ti-au ocupat ca sa ii …* in halul asta? Nu-i nimic, va veni o zi in care o sa dispara si singura masina care face clatite si o sa iti cumperi pufuleti si eugenii de la barul telescaunului. Cocoon au fost nevoiti sa il inchida, de masina alba nu ai aveti voi loc, mira-te ca vor pleca inapoi in Belgia. Mi-e greata de oameni maruntei care pot scrie un astfel de articol
matei
26/01, 10:05

Căutări: