Oameni care gandesc cu fundul

1887908

V-am spus ca urasc inginerii? V-am spus, dar ca urasc arhitectii si duduile care se lauda ca fac decoratiuni interioare nu v-am spus.

Ieri am fost la o clinica pentru niste lucrari de intretinere la ochiul drept. Pentru consultatii merg de regula la o alta clinica ce aduce mai degraba a dispensar de comuna, insa nu-i deloc infecta ci chiar curata. Atat doar ca nu are dotari ultramoderne si nici spatiul in care-si desfasoara activitatea nu e imens. Bine, nu-i un apartament, dar totusi.

Ei, clinica asta mica per total e cam cat departamentul de oftalmologie al celeilalte unde am fost ieri si are aceleasi scaune incomode, insa in ceea ce priveste sala de asteptare aceasta e gandita in asa fel incat sa confere suficient spatiu pentru circulatia pacientilor, fie ei si in scaun cu rotile.

La clinica mare un inteligent a inghesuit 6 (SASE) randuri de scaune in sala de asteptare de la oftalmologie facand foarte dificila circulatia si facand foarte incomoda asteptarea propriu zisa.

Nu stiu daca ati fost la un control oftalmologic amanuntit vreodata, insa doctorii au obiceiul sa puna pacientilor niste picaturi care sa dilate pupilele la maxim, ori cu astfel de picaturi ochiul absoarbe maximul de lumina posibil ceea ce nu e doar deranjant, dar si periculos pentru ca instinctul imediat e sa tragi pleoapele cat mai jos pentru a compensa intr-un fel.

Ori inchipuie-ti sa iesi dintr-unul din cabinetele respective cu vederea compromisa temporar si sa trebuiasca sa te deplasezi printr-un culoar de scaune si picioare care n-are mai mult de 30cm. latime. Evident si mai nasol e sa trebuiasca sa faci lucrul asta cand de-o parte si de alta a scaunelor stau persoane care au minim 100kg. fiecare.

In alt context, ochiul e bine si se recupereaza (va multumesc ca v-ati gandit sa intrebati de el dupa ce ati citit primul paragraf). Doctorul s-a "jucat" cateva minute impuscand cu laser murdaria care s-a depus pe cristalin in cei 6 ani de utilizare intensa si mi-a promis ca intr-o saptamana am sa incep sa recuperez nivelul de vizibilitate avut pana sa se murdareasca lentila in ultimul hal.