O idee despre sutiene, sau lipsa lor…

nobraday

Circula pe Facebook si pe bloguri un album foto realizat de oaresce fotograf cu ocazia NoBraDay si uitandu-ma la albumul respectiv n-am putut sa nu remarc faptul ca debordeaza de ipocrizie si stereotipuri in ceea ce priveste imaginea femeii frumoase si fara sutien.

Astfel, toate, dar absolut toate! fetele/femeile prezentate in albumul foto respectiv sunt tinerele, cu sani mici si fermi sau mari si eventual trecuti prin bisturiu, iar asta reprezinta de altfel o minoritate in randul femeilor.

Majoritatea romancelor au un bust voluptos, iar sanii mari netrecuti pe la vreo clinica de infrumusetare au obiceiul sa se lase cu timpul sub propria greutate pentru ca deh! gravitatia asta mai lucreaza si impotriva intereselor noastre.

Apoi, mai exista si femeile de la categoria MILF care dupa ce au dat nastere unui plod (sau mai multor plozi) si au alaptat catusi de putin si-au vazut sanii care de altfel erau fermi si frumosi cum se lasa in timp, fara ca ele sa previna lucrul asta in vreun fel.

Ori chestia asta cu NoBraDay ar trebui sa li se adreseze si lor pentru ca spre deosebire de acele skinny bitches care sunt minoritate, femeile care nu au sanii chiar perfecti sunt majoritare si n-ar trebui sa trebuiasca sa suporte intr-un fel stigmatul asta.

In definitv strada nu e un catwalk, iar prezentarea discretionara a femeilor intr-o astfel de zi nu face decat sa le inhibe pe restul, ceea ce evident are efect fix opus celui scontat.

Si pentru ca eu nu sunt asa de picky cand vine vorba de sani am un featured photo mai special pentru NoBraDay.

P.S. Nu m-am transformat in feminista, insa pentru mine femeia frumoasa nu e doar acea skinny bitch cu sani perfecti.