Mark, Priscilla si glumele proaste

1897401

Umbla de ieri pe interneti o stire care spune ca Mark si Priscilla (un fel de Brangelina 2.0) au alocat 3 miliarde de dolari cu scopul de a vindeca toate bolile.

N-am stat sa citesc stirea in detaliu pentru ca e irelevanta si pentru ca dupa cum au ajuns sa constate oamenii de stiinta (desi era logic de inteles inca dinainte) ceea ce ne omoara pe noi se adapteaza la tratamente si devine din nou letal dupa un oaresce ciclu de evolutie.

Dar nu despre faptul ca indiferent daca ne vaccinam sau nu, sau daca mancam doar zama de radacini ajungem cu totii sa ruginim pe interior mai devreme sau mai tarziu vreau sa vorbesc, ci despre cretinitatea ideii in sine.

Inainte sa incerci sa le promiti oamenilor nemurirea, asemeni falsilor profeti burtosi si barbosi ce poarta sutana, e mult mai corect sa te opresti din incercarea de a-i indobitoci. E absurd sa iesi la rampa si sa spui ca arunci 3 miliarde de dolari in fata unor cercetatori asemeni unui interlop manelistilor cand tu ai facut alea 3 miliarde de dolari profitand de prostia si idiotenia umana.

Primul pas spre eradicarea bolilor tine de educatie pentru ca degeaba investesti 3 miliarde de dolari in cercetare daca cel putin 50% din utilizatorii de Facebook sunt prosti de dau in gropi si in timp ce isi fac nevoile pe buda de lemn din fundul curtii dau share la stiri false de pe fel de fel de siteuri cretine si manipulatoare. Oamenii aia n-or sa respecte veci niste norme de igiena si n-or sa inteleaga niciodata importanta spalatului de orice fel si astfel ei or sa fie mereu focar de infectie si gazde purtatoare de boli.

Dar desigur, Mark si Priscilla nu sunt singurii care apeleaza la tertipuri dinastea ieftine pentru a-si face reclama pentru ca deunazi Microsoft (o companie care vinde software si hardware prost pe bani multi) a anuntat ca o sa investeasca in cercetarea privind vindecarea cancerului, fara sa-si asume macar faptul ca banii aia pe care ii investesc provin de multe ori de la contracte smenuite prin tari de mana a doua unde politicieni corupti au taiat bani de la educatie si sanatate ca sa cumpere licente Microsoft la suprapret ce de cele mai multe ori zac nefolosite pentru ca prin scoli si nu numai ruleaza editii pirat ale Windows.

Exista atat de multa ipocrizie in aparenta caritate a marilor bogati incat te apuca lehamitea numai cand le auzi numele.

1897401

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *