Isus s-a nascut pe 17 iunie. Si eu!

Un cercetator spune ca a calculat dupa astre data reala a nasterii lui Isus si nu e 25 decembrie, cum sarbatorim de peste 1000 de ani, ci 17 iunie. Interesant…. pentru ca e si data mea de nastere. Oare poate calcula ce stele sau planete s-au aliniat la nasterea mea? Oricum,evident ca tot ce tine de crestinism e relativ si pur simbolistic. Se stie ca nici Pastele nu e cand ar trebui, nici Craciunul acum. Cum nici Anul Nou normal nu ar trebui sarbatorit in 1 ianuarie – o cimpla conventie, ci undeva in jurul datei de 20 martie, odata cu echinoctiu de primavara. Dar din formalism si spirit crestin s-a ales 1 ianuarie.

Concluzia: normal ca Isus era din zodia Gemenilor! Stiu eu de ce….

7
Lasă un răspuns

7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
newest oldest most voted
Fabi

Da…din formalism si spirit crestin, preacredinciosul Gaius Iulius Caesar a introdus in secolul 45 I.Hr., cu sprijinul duhului sfant un nou calendar in care anul incepea de 1 Ianuarie. Bineinteles ca Caesar era crestin inainte de nasterea lui hristos:P

Ciobanu

Da, asa este, si eu fac parte din secta martorii lui discovery si pot da marturie ca televizeu are totdeauna dreptate. Dar ma mai deranjeaza unii crestini cum ca de Paste, data ortodoxa, se aprinde focul de lumanare de unul singur la Ierusalim. Probabil ca au mintit cu totii iar filmuletele care se gasesc pe tot internetul sunt niste efecte speciale, daca nu e pe discovery atunci nu e adevarat. Cata ignoranta, cum sa nu-i crezi pe cercetatori? Tocmai in ei, care au ajuns la un asa mare nivel incat sa-si poata dea seama dupa analiza ADN ca un barbat… Read more »

Fabi

Multe surse spun ca in 45 i.e.n. Calendarul Iulian a fost impus in imperiul roman, asta nu inseamna ca a fost prima data cand in imperiul roman a folosit 1 ian. pt a incepe anul (153 i.e.n. aici ai dreptate). Linkul de mai jos o sa iti spuna si cand Calendarul Iulian a fost inlocuit de cel gregorian, daca faci scaderea vei sesiza ca nu e o perioada “scurta de timp”, e destul de mult dupa parerea mea. https://en.wikipedia.org/wiki/Julian_calendar#From_Julian_to_Gregorian Pe langa asta cand spui “doar in imperiul roman” dai impersia ca ar fi vorba de un grup mic de oameni.… Read more »

Fabi

Addendum: se pare ca exista.