Hilton Sibiu – 5, 4 stele sau asa ceva

Vineri am fost la conferinta de presa organizata de Hilton Sibiu cu ocazia inaugurarii. Desi presa a fost anuntata ca vine ministrul turismului, Elena Udrea, aceasta de fapt venea doar seara la 7 la receptia oficiala pentru VIP-uri. Dar au venit Iohannis si cei de la Hilton. Acolo am auzit ca Nicu Minea, patronul hotelului Palace, transformat in Hilton Sibiu a investit 25 milioane de euro. Nu a spus de unde are banii. A spus ca „nu din fonduri europene”, desi se stia ca a obtinut ceva proiecte PHARE…. dar poate a uitat. Cert e ca a luat credite din banci la greu ca nu avea el atatia bani. O colega de breasla l-a intrebat de ce sunt 4 stele pe firmament, daca e Hilton de 5 stele. Managerul Nicu Aron a dat din colt in colt ca e o scapare…

Apoi a urmat vizita hotelului. Dincolo de frumusetea sa, am remarcat ca e zid in zid cu un vecin care creste porci si gaini si miroase in curtea hotelului. Plus ca privelistea e cam nasola, in curte ca se vede constructia neterminata a celor de la Grand Hotel.

Hotelul are si un restaurant romanesc traditional numit „Camara boierului”. Arata mai mult a camara taranului cu paie, si gatitul mancarii se face in fata clientilor, la vedere. Ca la MAX, restaurantul elvetian de lux de pe Ocnei, doar ca aici vor face carnati, mamaliga si tochitura. Mancaruri romanesti. Va dati seama ce miros va fi in restaurant?