Hai să dăm mână cu mână… până scăpăm de ciumă!

De Ziua Unirii, 24 ianuarie, românii ar trebui să schimbe versurile…. Nu de alta dar şi aşa nu e zi liberă, deşi Senatul a votat de anul trecut. Nu e, pentru că la noi orice rahat de decizie trece prin două camere, deşi de vreo 2 ani poporul a votat că vrea Parlament cu o cameră şi mai puţini pierde-vară plătiţi acolo din banii noştri. Nu de alta, dar este clar fiecăruia că 1% din parlamentari chiar fac ceva pentru ţară. Restul au avut banul gros şi şi-au cumpărat locul în Parlament de la partid. Să vă spun odată ce sume bagă cei din Sibiu ajunşi în decursul timpului parlamentari?! Şi vă mai întrebaţi de ce se pun apoi pe furat, ajunşi acolo?! Să revin la Ziua Unirii. O zi importantă la moldoveni, că la noi nu se sinchiseşte nimeni de ea, pentru că pentru ardeleni nu înseamnă mai nimic.

Dar cum am soţie moldoveancă, ea îmi mai povesteşte că la ei Ziua Unirii este o sărbătoare foarte mare, normal confiscată în ultimii ani de politicieni. Dar na, şi aşa, se joacă hora prin pieţe cu mic cu mare. La noi îmi amintesc că jucam hora în curtea şcolii de 24 ianuarie dar asta doar înainte de 1989. Apoi, hai pa! Credeţi că pe profi sau directori îi mai interesa de memoria naţională?! Aiurea!
Şi uite aşa, Ziua Unirii se mai marchează azi prin unele clase de unii profesori de istorie şi cam atât. Oficialităţile dau comunicate de presă în lipsă de activităţi. Iar Armata şi Poliţia ţine seminarii cu prezenţă obligatorie, nu şi dorită…. Asta e Ziua Unirii la români!

PS: De fapt toţi ne dorim să serbăm Ziua Unirii cu Absolutul sau cu Banii sau măcar cu americanii. Chiar aşa ăştia de 70 de ani ne mint că ne invadează?! Când domne să ştiu şi eu?! Măcar să avem papa ieftin şi mult, că şi aşa conştiinţă nu mai avem!