Hai să dăm mână cu mână… până scăpăm de ciumă!

Hai să dăm mână cu mână... până scăpăm de ciumă!  De Ziua Unirii, 24 ianuarie, românii ar trebui să schimbe versurile…. Nu de alta dar şi aşa nu e zi liberă, deşi Senatul a votat de anul trecut. Nu e, pentru că la noi orice rahat de decizie trece prin două camere, deşi de vreo 2 ani poporul a votat că vrea Parlament cu o cameră şi mai puţini pierde-vară plătiţi acolo din banii noştri. Nu de alta, dar este clar fiecăruia că 1% din parlamentari chiar fac ceva pentru ţară. Restul au avut banul gros şi şi-au cumpărat locul în Parlament de la partid. Să vă spun odată ce sume bagă cei din Sibiu ajunşi în decursul timpului parlamentari?! Şi vă mai întrebaţi de ce se pun apoi pe furat, ajunşi acolo?! Să revin la Ziua Unirii. O zi importantă la moldoveni, că la noi nu se sinchiseşte nimeni de ea, pentru că pentru ardeleni nu înseamnă mai nimic.

Dar cum am soţie moldoveancă, ea îmi mai povesteşte că la ei Ziua Unirii este o sărbătoare foarte mare, normal confiscată în ultimii ani de politicieni. Dar na, şi aşa, se joacă hora prin pieţe cu mic cu mare. La noi îmi amintesc că jucam hora în curtea şcolii de 24 ianuarie dar asta doar înainte de 1989. Apoi, hai pa! Credeţi că pe profi sau directori îi mai interesa de memoria naţională?! Aiurea!
Şi uite aşa, Ziua Unirii se mai marchează azi prin unele clase de unii profesori de istorie şi cam atât. Oficialităţile dau comunicate de presă în lipsă de activităţi. Iar Armata şi Poliţia ţine seminarii cu prezenţă obligatorie, nu şi dorită…. Asta e Ziua Unirii la români!

PS: De fapt toţi ne dorim să serbăm Ziua Unirii cu Absolutul sau cu Banii sau măcar cu americanii. Chiar aşa ăştia de 70 de ani ne mint că ne invadează?! Când domne să ştiu şi eu?! Măcar să avem papa ieftin şi mult, că şi aşa conştiinţă nu mai avem!

4
Lasă un răspuns

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
newest oldest most voted
TOLONTAN

bravo Caline sa vezi cam cita benzina,galoane,cumpara un american din salariul minim pe economie si cam cit un romanas. LA MULTI ANI, ROMANIA. PS cei ce te au aparat azi fac greva, sincer credeam ca au onoare si respecta tara, dar ei cred fiind si manipulati au gasit ca azi e momentul sa strice Sarbatoarea Nationala. chiar si n timpul razboiului era un moment de pace, sa si stringa ranitii….ala a fost spiritul soldatului…. ps fara sa politizez, cum poate un plutonier sa aiba pensie 2800 ron si un medic aproape ….iar banii de alocatiisiindemnizatii de crestere copii au fost… Read more »

mimi

E clar ,azi a fost marea tradare nationala ! azi am vazut vitejii . Azi am vazut patriotii ! Azi am vazut tradatorii ! Frumoasa zi ! Bravo Romania !

TOLONTAN

zice Badea apropo de subiect ca ,adevarat,ei au respectat legislatia in vigare atunci cind au cotizat . Si ca armata trebuia sa avem, ca daca ar fi fost vreun razbel…sau ca prezenta armatei trebuia justificata elocvent daca ar fi fost vreun razbel,comenta altul. Sincer,la baza logistica si metodele invechite nu cred ca faceau , din pacate , fata eroii nostrii,oricit ar fi dorit ei. Intre noi si altii a fost o diferenta de mentalitate,pregatire si armament pe care eu o compar cu diferenta armelor dintre cele 2 razboaie mondiale…adica noi tot la baioneta,din moment ce armata culegea porum si cartofi,… Read more »

M.

tot cu capra vecinului…problema nu e ca militarii au pensii mari, ci ca altii au pensii mici