Guvernul nu mai da bani pentru cultura la Sibiu

Pentru ca e criza, Guvernul, sustinut de Parlament, a taiat si la capitolul cultura. Printre taierile bugetare se numara si Festivalul de Teatru de la Sibiu. Asta nu inseamna ca nu se mai tine Festivalul de Teatru, ci doar ca trebuie sa gaseasca noi surse de finantare.

• Festivaluri pentru care s-au aprobat bani: 11 (Festivalul internaţional de film Transilvania, Festivalul Cerbul de aur, Festivalul „George Enescu”, Festivalul Dramaturgiei Româneşti, Festivalul de Canto „Hariclea Darclée”, Festivalul „Zile şi nopţi de literatură”; Festivalul Naţional de Comedie, Festivalul de muzică nouă SIMC, Festivalul „Timişoara muzicală”, Festivalul „Toamna muzicală clujeană”, Festivalul de film bavarez „Bavaria meets Romania”).

• Festivaluri pentru care s-au respins fondurile: 10 (Festivalul Scrumbiei, Festivalul de muzică folk „Om bun”, Festivalul „Strigarea peste sat”, Festivalul naţional al cântecului social-politic, Festivalul Naţional de Poezie „Nichita Stănescu”, Festivalul naţional de creaţie, muzică şi poezie „Floare albastră”, Festivalul Naţional de Teatru „Radu Stanca”, Festivalul Internaţional de Teatru, Festivalul „Seri de teatru antic”).

Sursa: Gandul

via Rodica