CT Popescu desfiinteaza piesa Lulu


Era si timpul. Cristian Tudor Popescu este deja recunoscut ca un fin observator si critic al cinematografiei si teatrului. Jurnalistul a strabatut jumatate de tara si a venit special la Sibiu sa vada mega-piesa Lulu careia directorul Teatrului Radu Stanca, Constantin Chiriac i-a facut atata reclama si in care a bagat bani grei. DAR stupoare: Popescu a plecat la pauza deoarece regia si interpretarea Ofeliei Popii i s-a parut dezastruoasa. Pai daca ar fi un jurnalist sibian cu sange in pipota si s-ar apuca de critica de teatru si ar scrie despre piesele sibiene pe bune, nu ar mai veni oamenii degeaba pana la Sibiu, ci doar atunci cand trebuie.

Cititi in Gandul editorialul lui Popescu. Va ofer doar un fragment sugestiv:

“Rezultatul montării lui – mi-e greu s-o spun – Silviu Purcărete nu este tocmai o simfonie, ci miorlăiala unui taraf de cotoi buimaci, având ca solistă o pisică de Angora tunsă la piele. Căci aşa am văzut-o pe Ofelia Popii goală, deoarece n-am reuşit o clipă să cuplez la demonstrativismul disperat al jocului ei de curvă fatală.”

UPDATE: Merita citite si parte din comentariile la editorialul din Gandul. Este trist ca abia acum lumea se prinde ca de cand e Chiriac director actorii si regizorii sunt tot mai slabi si se insista aberant pe sex si nudism gratuit. Se pun in scena doar piese gen “postmodernism” si “suprarealism”, dar in fapt majoritatea sunt jalnice rateuri. Si mai trist e ca dupa fiecare piesa publicul afon teatral se ridica si aplauda frenetic. Si eu am vazut acest fenomen de multi ani la Teatrul Radu Stanca. Piese execrabile aplaudate la greu la final. A existat vreodata cand publicul sa ii huiduie la final pe actori si regizor? NU. Pur si simplu suntem inculti si nu stim sa ne exprimam atunci cand ceva nu ne place!