Ghiciti tara #7

Beautiful lake sunset with fisherman boat

#1:

Şi-au construit vile de zeci de mii de euro, însă nu au curent electric. Într-o comună din Timiş, aproximativ 200 de proprietari aşteaptă de zece ani ca reţeaua electrică să ajungă, în sfârşit, şi la ei. Oamenii şi-au cumpărat teren în zonă, încrezători în promisiunea primăriei că le va aduce la poartă toate utilităţile. Primăria a găsit banii necesari investiţiei abia anul trecut. S-a lovit, însă, de un alt aspect. Curtea de Conturi nu a permis demararea lucrărilor pe motiv că o investiţie făcută din bani publici nu poate fi ulterior preluată de o companie privată, precum Enel.

#2:

Scandal la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, considerat unul dintre cele mai bune din ţară. Un profesor de matematică este acuzat că şi-ar fi umilit elevii. Dascălul ar fi spus, în clasă, că îi dă un punct în plus la teză celui care îl roagă în genunchi. Unul dintre adolescenţi ar fi făcut acest lucru, iar gestul a devenit public pe o reţea de socializare. Acum, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti face o anchetă.

#3:

După aproape trei ani de lucrări, circulaţia tramvaielor pe Şoseaua Iancului din Capitală s-a reluat astăzi. Însă oamenii care locuiesc în zonă protestează acum, pentru că nu mai au unde să-şi parcheze maşinile.

#4:

Anchetă la Serviciul de Ambulanţă din Vaslui, după ce familia unei bătrâne a reclamat că salvarea a venit după patru ore. Iar, în acest timp, femeia de 81 de ani, bolnavă de diabet, a murit. Reprezentanţii serviciului de ambulanţă spun că timpul în care s-a răspuns solicitării a fost de doar două ore. Şi asta deoarece sunt puţine ambulanţe şi foarte multe cazuri în care intervin.

#5:

Judeţele din nord-vestul ţării nu au nici acum elicopter SMURD, deşi ar fi trebuit să primeasc unul încă din 2014. Lucrările la construcţia bazei aeriene de la Jibou, în Sălaj, au început abia în toamna anului trecut şi au fost oprite până acum, din cauza vremii neprielnice. Şi e puţin probabil ca baza aeromedicală să fie gata mai devreme de luna mai. Până atunci, situaţiile de urgenţă din zonă sunt preluate, la nevoie, de elicopterul SMURD aflat la Târgu Mureş.

Beautiful lake sunset with fisherman boats. Polish lake in Mazury lake district. Polish lake landscape
foto via GraphicStock