Ghiciti tara #20

A trecut mai bine de un an jumate de cand am publicat ultima compilatie, insa ieri am dat peste 4 bijuterii si era musai sa le public:

Un barbat in varsta de 63 de ani, din judetul Vaslui, declarat decedat in anul 2016, desi este in viata, a pierdut procesul prin care cerea anularea declararii decesului, informeaza Agerpres.

sursa

Astfel, se pare ca daca cineva vrea se razbune pe noi astia din diaspora care nu prea dam prin tara e nevoie doar sa ne declare morti la starea civila si sa se asigure ca nu revenim in tara vreo doi ani.

…edilul Târgoviștei, Cristian Stan, a cerut imperativ firmei Telor Invest să rezolve, astăzi, problema palului din podul dinspre Târgoviște către Aninoasa, devenit celebru în România. Intervenția a fost una de urgență, probabil pe baza unui studiu de oportunitate făcut între cei trei muncitori care au fost în zonă. Lucrarea a fost executată de cel mai bun meseriaș la proba de bătut cuie, a societății. Pentru intervenție se vor deconta: un ciocan, o cutie de cuie și două bucăți de cauciuc (nu s-a găsit o bucată de dimensiunile palului). La fața locului a fost și șeful de șantier, Eugen Constantin, care a supravegheat și supervizat lucrarea.

sursa (cu video)

Intr-un pod din Targoviste s-a facut o gaura pentru ca l-a facut o firma serioasa care pune accentul pe calitate si l-a si garantat 1000 de ani, numai ca intre timp a aparut o fisura, cel mai probabil din cauza alora de la #rezist, sau a USR-ului si oamenii, ingeniosi din fire, au acoperit gaura cu o bucata de PAL. Cineva a filmat/pozat treaba asta si ea s-a viralizat asa ca intr-un moment de mare luciditate inginereasca un mester a considerat ca cea mai buna solutie e sa bata un cauciuc in cuie peste PAL-ul ala. In felul asta ingineria respectiva o sa fie foarte productiva si pentru vulcanizari, nu doar pentru service-urile auto.

Drumurile judetene din judet, investigate de OLAF constituie un subiect inca plin de povesti nestiute. Stiti ce au facut? Au modificat bornele kilometrice si le-au facut de 800 de metri, nu de un kilometru.

sursa

…sefii nu prea dau pe la serviciu sau lucreaza in timpul programului la firme concurente, muncitorii, in special soferii, "fura de rup", nu se respecta hotaririle CA, lucrarile sint de slaba calitate, la toate acestea adaugindu-se neglijenta crasa manifestata fata de utilajele din dotare. Si mai grave sint afirmatiile lui Constantin Contac cu privire la scurtarea artificiala a drumurilor prin mutarea bornelor kilometrice si neregulile in constructia podurilor.

sursa

La Iasi si Teleorman cineva s-a gandit la samsarii auto pentru ca aparent a mutat bornele kilometrice ca sa para ca sunt mai multi kilometri. Ideea e simpla, il iei pe clientul caruia vrei sa-i vinzi masina, ii arati cati litri de motorina sau benzina sunt in rezervor, il duci pe un astfel de drum si ii arati ca a facut cu 2 kilometri mai mult decat scrie in cartea tehnica, deci consuma infinit mai putin, mult mai putin decat in ziua in care a iesit din fabrica, chiar daca are 300 mii de kilometri dati inapoi si tremura din toate incheieturile.

Sper ca ati inteles ca ironia din articolul asta e mulata pe conceptul de defaimare al dictatorului mustacios si ca sa pastram acelasi registru optimist, pentru ca e evident ca Romania e cea mai evoluata tara din lumedin toate punctele de vedere, zic ca a venit momentul s-o punem de-o fiesta, cum zic spaniolii astia. Oricum nu e ca si cum romanii afectati de astfel de treburi s-au revoltat si au facut efectiv ceva ca sa le previna in ultimii 29 de ani. Tot prin birturi erau si-n anii trecuti cand venea viitura peste ei.