Ghiciti Tara #15

sibiu-935849

#1:

Principala temă a reclamaților pe care le fac turiștii străini după ce se întorc din București se referă la comportamentul taximetriștilor, pe care îi acuză că le vorbesc urât, la măresc nejustificat tarifele și fumează în mașină. Din acest motiv, hotelierii vor ca taxiurile din Capitală să fie certificate și etichetate în funcție de cât de prietenoși sunt cu turiștii străini.

#2:

La doar 12 ani de la înfiinţare, singura şcoală construită după Revoluţie în municipiul Galaţi s-a închis. S-a ajuns în această situaţie deoarece în ultimii ani numărul elevilor a scăzut. Unitatea de învăţământ are înregistraţi acum doar 57 de elevi şi ar fi trebuit să aibă cel puţin 60 ca să poată funcţiona.

#3:

Bătrânele care vând flori și verdeață în piețele din Târgu-Jiu trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere că nu vând droguri populației.

Hotărârea a fost luată de consilierii locali care doresc să elimine orice posibilitate de comercializare a stupefiantelor. Tot polițiștii locali vor fi cei care vor duce la îndeplinire hotărârea și le vor pune pe bătrâne să semneze astfel de acte, sub sancțiunea infracțiunii de fals în declarații.

sibiu-935849

#4:

La Spitalul de Urgenţă din Bârlad, urgenţă pare să fie un termen relativ. 17 ore a aşeptat să fie consultat un bărbat pe care echipajul ambulanţei spune că l-a preluat în stare gravă. În cele din urmă, pacientul a fost internat, dar numai la insistenţele familiei, spune conducerea unităţii sanitare. Cazul este anchetat acum de Direcţia de Sănătate Publică.

#5:

Vinul din Vrancea se ieftineşte considerabil. Nu pentru că aşa şi-ar dori viticultorii din zonă, ci pentru că aproape cinci sute de mii de litri de vin nu au primit clasarea Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole pentru a putea fi îmbuteliate şi vândute la un preţ mai bun. Igiena vaselor, mirosul de drojdie sau opalescenţa au fost principalele probleme găsite. Reprezentanţii viticultorilor spun au contestat decizia comisiei de degustare, altfel această decizie ar putea să ducă la falimentul fermierilor.

#6:

La aproape trei ani după ce inundaţii de proporţii au măturat judeţul Galaţi, în curţile localnicilor încă zac aproape 200 de locuinţe modulare primite de la autorităţi. Au fost de mare folos atunci, dar între timp oamenii şi-au reparat casele şi ar vrea să scape de cutiile de plastic care îi încurcă. Doar că autorităţile nu se grăbesc să îi ajute: nu au bani pentru asemenea operaţiune.