Gazetarii sportivi preiau flacara olimpica

Premiile Ioan Chirila la a patra editie
Un eveniment sustinut de Mazemania

Pentru al IV-lea an consecutiv, Fundatia artEST si Agentia de Vise organizeaza Premiile Ioan Chirila, cel mai important eveniment pentru presa sportiva din Romania. Gala de premiere a celor mai buni gazetari sportivi romani in 2008 va avea loc la sfarsitul lunii noiembrie la Ateneul Roman.

Premiile Ioan Chirila se adreseaza tuturor jurnalistilor de sport, indiferent de forma de exprimare a acestora (presa scrisa, radio, televiziune, agentie de presa) si au scopul de a rasplati valoarea, de a crea competitivitate şi de a face cunoscut faptul că a fi jurnalist sportiv de talent este egal cu a fi un artist , in cel mai frumos sens al cuvantului.

Cei mai buni jurnalisti sportivi vor fi nominalizati de catre cele mai importante institutii media romanesti. De asemenea, vor fi invitate sa nominalizeze si 15 personalitati din lumea sportiva si culturala, dar si publicitari, tocmai pentru a raspunde pe deplin dorintei de maxima obiectivitate a organizatorilor, dar si a concurentilor. Premiile vor fi acordate pentru urmatoarele categorii:

Cel mai bun ziarist

Cel mai bun autor de reportaje

Cel mai bun analist-comentator

Fotoreporterul anului

Comentatorul TV al anului

Comentatorul radio al anului

Premiul special pentru carte

Sportivul anului

Producatorii evenimentului sunt Fundatia artEST, al carei presedinte este Iarina Demian si Agentia de Vise.

Premiile Ioan Chirila sunt acordate anual celor mai buni jurnalisti de sport din tara, ca un omagiu adus celui mai mare gazetar si scriitor de literatura sportiva din Romania. De-a lungul primelor trei editii, premiile s-au impus ca cea mai prestigioasa competitie din gazetaria sportiva romaneasca, stabilind o ierarhie in randul profesionistilor din domeniu, dar si descoperind tinere talente care sa duca mai departe spiritul Cronicarului.

Ioan Chirila este unanim recunoscut de catre presa de specialitate ca fiind cel mai mare gazetar sportiv pe care l-a avut Romania. Generatii de ziaristi au crescut citind cartile lui si apoi au “furat meserie” lucrand impreuna cu el. Acum, cei care i-au calcat cu adevarat pe urme Cronicarului vor fi rasplatiti nu doar simbolic, ci si material, tocmai pentru a reflecta mai bine valoarea adevaratului jurnalism.