Furnicar de Infractori La Politia Sibiu

Se pare ca Politia Sibiu functioneaza pe baza unui cod “etic” intern specific mafiei italiene din moment ce la incepului lunii decembrie 2012 Comisarul Sef Razvan Prislopeanu s-a urcat la volan cu o alcoolemie mult peste limita legala si a accidentat un taximetrist.

Domnul Prislopeanu este inca ofiter la compartimentul de securitate, si conform etici profesionale si a legilor in vigoare trebuia deja suspendat din functie. In schimb politia rutiera Sibiu a tinut accidentul ascuns protejandu-l astfel pe domnul Prislopeanu si contribuind cel mai probabil la distrugerea probelor incriminatorii.

 

În ciuda faptului că a fost accident rutier cu victimă, iar taximetristul a fost rănit grav, poliţia Sibiu a ţinut evenimentul secret, accidentul nefiind anunţat presei. Ofiţerul este cercetat pentru că s-a urcat băut la volan şi pentru vătămare corporală din culpă, însă îşi vede în continuare de treeabă, cel puţin până la finalizarea cercetărilor.
„Un ofiţer de poliţie din cadrul Inspectoratului de poliţie al judeţului Sibiu a fost implicat într-un accident rutier, în calitate de conducător auto, accident rutier produs pe strada Ludoş din municipiul Sibiu. Pe fondul consumului de alcool şi al carosabilului umed în timp ce conducea autoturismul ofiţerul de poliţie a pierdut direcţia de mers a autovehiculului şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism de tip taxi ce circula regulamentar. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală. Rezultatul pe etilotest a fost de 0,79 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat”, a declarat pentru Adevărul anca Bloanca, de la biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

sursa Adevarul.ro

Un alt caz care dovedeste faptul ca in Politia Sibiu s-a adunat o gasca de infractori este cel al Comisarului Lucian Neamtiu, recent condamnat definitiv de ICCJ la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, “În perioada mai-iunie 2011, inculpatul Neamţiu Lucian-Miron, ofiţer de poliţie judiciară, cu gradul profesional de comisar, a acceptat de la inculpatul Sandu Marian promisiunea obţinerii unor foloase materiale constând în cazare pentru 3 nopţi în 3 camere la un hotel într-o staţiune turistică de pe litoral şi a obţinut efectiv folosul material constând în suma de 4.721 lei, reprezentând contravaloarea cazării.

Foloasele au fost obţinute în schimbul intervenţiei sale pe lângă preşedintele Judecătoriei Sălişte, jud. Sibiu, astfel încât acesta din urmă să admită plângerea contravenţională depusă de Sandu Marian într-un dosar civil pe care magistratul urma să îl soluţioneze şi care ar fi avut drept consecinţă restituirea permisului de conducere”.

sursa Adevarul.ro

Din pacate in Romania legea e stramba, iar la Sibiu etica profesionala si personala lipseste cu desavarsire si astfel se ajunge la cazuri in care cel care depune un juramant pentru a respecta legile tarii incalca cu buna stiinta legi pe care ar trebui de fapt sa le impuna si ajunge sa primeasca doar o condamnare cu suspendare desi tinand cont de functia sa in momentul in care a comis acea infractiune si juramantul pe care l-a depus ar merita pedepse mult mai aspre.

E trist ca o astfel de caracatita infractionala a inceput sa-si faca simtita prezenta si la Sibiu, poate unul dintre putinele judete din tara unde era un grad ridicat de respect pentru oamenii in uniforma.