Fetele si pestii

Au aparut pe Facebook, de-a lungul timpului,  o serie de profile care teoretic sunt “business”, iar practic sunt “cocalariness”.

Aparent fiecare roman (si nu numai) care si-a deschis o afacere sau avea o afacere si descoperise prin profilul personal avantajele oferite de Facebook pentru promovare s-a gandit fie sa-si transforme profilul personal intr-unul profesional doar schimband numele, fie sa-si creeze un profil separat cu denumirea firmei sau activitatii pentru a-l folosi in scopuri profesionale.

Cum oamenii astia merg pe notiuni minime de utilizarea calculatorului, si cum adeseori par ca stau prost si cu logica si cu spiritul de observatie au ajuns sa-si foloseasca profilele “profesionale” ca pe niste profile personale, dand like si share la orice mizerii complet irelevante pentru activitatea pe care respectivul o desfasoara, comentand adeseori agramat, ipocrit si grobian la diverse postari si poze si postand zilnic orice fel de informatii, numai cele care au legatura cu activitatea si profesia nu.

Lucrul asta se intampla datorita faptului ca toti cei care fac asta nu inteleg ce inseamna de fapt promovarea pe social media si nu inteleg de ce personalul trebuie sa se separe de profesional si profesionalul trebuie sa se dezica de personal atunci cand intervine o promovare media. Evident nu le spune nimeni asta pentru ca oamenii respectivi considera ca-i prea scump timpul unui consultant de social media care sa-i ghideze si sa-i indrume si nu apeleaza la un astfel de consultant.

In lumea ‘moderna’ din ce in ce mai multe firme includ pe contractul de angajare o clauza cu privire la social media in care se specifica clar faptul ca opinia angajatului respectiv exprimata public cu privire la anumite subiecte poate sa fie interpretata drept pozitia firmei la care lucreaza si acest lucru evident poate sa aduca adeseori un prejudiciu de imagine pentru firma. Din acest motiv i se recomanda angajatului sa aiba mare grija ce posteaza online si daca o face cu privire la orice subiect sensibil sa aiba grija sa respecte corectitudinea politica.

Cum pe la noi pe la Sibiu astfel de aspecte nu sunt deloc importante pentru un “bisnitz”, unor dudui de pe Facebook au ajuns sa le dea like la poze pestii:

Screen Shot 2015-08-01 at 14.30.10

Spre norocul ei i-au dat like Pestii de Acvariu din Sibiu, ca daca-i dadeau like alt tip de pesti poate era mai nasol 😀Screen Shot 2015-08-01 at 14.30.45