Demolare unui mit sibian: Nicolle

articol nerecomandat celor care considera ca sunt prea critic

Vara trecuta, intamplator, am gasit blogul unei fete Nicolle. Am aflat apoi ca este co-prezentatoarea unei emisuni TV locale „Raluca si Razvan”. Am mai aflat ca e fotomodel la agentia unuia Mitichi, cica si fotograf. Apoi am urmarit cum lui Nicolle i se creeaza imaginea de cea mai frumoasa femeie din Sibiu. Poate, fara voie, i-am facut si eu reclama gratis aici pe blog. Dar eu am incercat sa scot din caramizile turnului de fildes ce i se construia acestei fetiscane de 18 ani.

Dar m-am saturat de Nicolle si de tot ceea ce reprezinta ea in Sibiu. M-am saturat de promovarea femeilor fara creier, adulate doar ca forma fara fond. Femeia-obiect Nicolle face mari deservicii tuturor femeilor si fetelor din Sibiu! Este prototipul local al Monicai Columbeanu. Frumoasa si …atat. Femeia nu e bibelou. Unii fani ai sai (masculi) vor sa ma convinga ca nu se uita la ea doar pentru frumusete, ci si pentru inteligenta. Care inteligenta?! Nicolle s-a apucat si de scris la Pulsul Sibian, gazeta de perete a lui Marinescu, fiul lui tata de la Atlanta Industries. Si despre ce scrie fata? Despre moda, fite, adica perle de inteligenta feminina. Va dati seama ca fata asta si toti cei ce o promoveaza (si sunt multi) de fapt desfiinteaza zeci de ani de lupta pentru egalitate de sanse intre femei si barbati. Desfiinteaza femeia inteligenta, femeia muncitor, femeia savant pentru femeia de Ev Mediu: femeia podoaba.

M-am saturat de Nicolle si al ei Mitichi. Mai baiete daca ai aparat foto nu inseamna ca esti fotograf! Iar arta fotografica nu se rezuma la modele pe podium. Oricum gloria ta, ca si a lui Nicolle, ramane evident strict una locala. Ciobanii se uita la mioare si la Nicolle, tot una!

Ce viseaza Nicolle? Normal sa devina actrita, asa cum a declarat in Monitorul. Normal, pentru ca la nivelul ei crede ca a fi actor egal a fi frumos si atat! Frumusetea draga Nicolle trebuie sa vina in primul rand din interior. Trebuie cultivata. Nu doar cu moda, podoabe si fitness. Astea sunt bune o perioada, apoi cu ce ramai? Aaaa! cu banii vreunui bogatas pe care vei pune labuta ta fina…. Daca asta e un ideal in viata nu il recomand fetelor de varsta ta! Le recomand sa invete, sa fie independente si sa urmeze o cariera mai putin efemera. In ceea ce te priveste Nicolle poate mai ai scapare ca esti tanara, desi tare mi-e teama ca „vraja lumii bune”, de fapt fitoase a Sibiului, unde te invarti, te-a corupt si pe interior. Condu Audi-ul acela primit cadou, cauta in continuare baietei cu banii lui tata si izoleaza-te de oameni in turnul tau de fildes.

Eu unul m-am saturat de fitele „lumii bune a Sibiului” din care te stradui cu Mitichi sa faceti parte. Daca credeti ca voi sunteti elitele acestui oras, asa cum unii cred, va inselati. Si de fapt, traiti cea mai mare inselatorie: aceea a propriului suflet.