daca e musai atunci e obligatoriu

Profesorul in drept neconstitutional care conduce guvernul s-a trezit la scurt timp dupa ce stapanul lui a anuntat cu surle si trambite ca-si doneaza salariul, sa infiinteze un Fond de solidaritate unde este “donatia obligatorie” . Scuzati topica insa voiam sa evidentiez sintagma folosita.

Astfel:

DONÁȚIE ~i f. 1) Act prin care o persoană transmite cu titlu gratuit și irevocabil un bun al său altei persoane. 2) Bun (sumă de bani, obiecte etc.) transmis astfel. [Art. donația; G.-D. donației; Sil. -ți-e] /<fr. donation, lat. donatio, ~onis

OBLIGATÓRIU, -IE adj. care are puterea de a obliga; obligațional. ♢ care trebuie făcut potrivit anumitor legi, care nu este facultativ; impus. (< lat. obligatorius, fr. obligatoire)

de buna voie si nesiliti de nimeni suntem obligati sa donam la fondul de solidaritate.

Bineinteles ca multi nu inteleg situatia creata in acest caz, insa obligativitatea respectiva, urmata de anunturile privind taierile de salarii in companiile de stat, nu face decat sa ingradeasca din ce in ce mai multe drepturi.

Si totusi Basescu nu e dictator, l-au votat 5 milioane fiindca traiesc bine in tara asta. Acest lucru se vede, indiferent de unde ai privi.

De fapt nici nu putem sa ne gandim la faptul ca ne indreptam spre dictatura, fiindca toate actiunile presedintelui nu dovedesc asta.

Ah, si sa nu uit ideea principala a postarii. Voi, astia care o sa donati acum voluntar sau involuntar, v-ati gandit vreodata ca anul 2009 l-ati trecut multumita donatiilor obligatorii pe care le-au facut firmele in fondul de solidaritate numit impozit forfetar? Bineinteles ca nu! In anul 2009 ati trait inca bine, fiindca au fost suficient de multi fraieri, ca si mine de altfel care au cotizat 3% din cifra de afaceri pe 2008 la bugetul de stat in conditiile in care veniturile noastre s-au injumatatit, iar cheltuielile au crescut.

Acum, roata s-a intors, dictatorul s-a intors catre popor, fiindca doar poporul mai poate scoate tara din criza. Asa a fost si dupa 1947, criza, foametea, dictatorul si poporul.

Si atunci, ca si acum s-a apelat la aceleasi metode, diferenta o face doar subtilitatea cu care s-au luat masurile.

Ati vrut paine si circ, acum doar asta aveti. Painea, circul si solidaritatea. Dupa aproape 2 ani de guvernare Boc ati ramas fara medici si fara spitale, fara medicamente, subventii, pensii, salarii. Insa cu toate astea pe 7 decembrie 2009 ati pierdut acelasi lucru pe care l-ati pierdut si-n 1947, si anume libertatea.

E trist, ca in anul 2010, Romania, tara mebra a UE, a ajuns prin ordonante de guvern subtile sa-si oblige cetatenii sa doneze la fondul solidaritatea, fond destinat de fapt bugetului SPP.

Si apropo de hoti stau si ma gandesc de ce a facut ala de la Caritas puscarie, fiindca el n-a obligat pe nimeni sa “doneze”, au facut-o de buna voie.