Cum să nu cădeți în plasa fake news?

Probabil că cea mai mare problemă de natură socială cu care ne confruntăm zilele astea e propagarea rapidă în spațiul public a știrilor false.

Fiecare dintre noi riscă să cadă în plasa fake news și să răspândească știri false din dorința de a informa.

Așa că pentru a vă ajuta să evitați situații neplăcute am să vă recomand o metodă pe care o aplic eu atunci când vreau să evit răspândirea de fake news pentru că asta m-ar face să-mi pierd credibilitatea.

În ziua de azi, orice informație falsă e dezmințită la fel de repede precum se propagă și în felul ăsta o știre falsă poate să fie dezmințită în mai putin de 24 de ore de la prima apariție.

Totuși eu sunt mai circumspect și merg pe principiul că orice minune ține trei zile. Așa că atunci când vine vorba de o informație pe care n-o pot verifica sau asupra căreia am vreun dubiu concret prefer să aștept maxim trei zile înainte s-o consider pe deplin veridică.

Așa că dacă vreți să vă păstrați integritatea în rândul prietenilor și nu vreți să faceți mai mult rău decât bine prin răspândirea de informații false, faceți bine și așteptați minim trei zile înainte să dați mai departe o informație.

O poză pe care am surprins-o ieri, fără vreo legătură cu articolul…