Cultura de sub preş

ACTUALIZAT: Articolul din Sibiu 100% genereaza rumoare in lumea teatrului sibian… Am primit in week-end multe emailuri cu noi informatii despre afacerile lui Constantin Chiriac pe seama teatrului sibian. Verific sa vad ce se confirma. Sper doar ca repercusiunile asupra lui Catalin Grigoras sa nu mai existe, desi…. Sora mea este de 15 ani actrita la acelasi teatru si probabil este si ea luata acum in colimator, desi subiectul nu l-am disuctat cu ea (parca vad ca imi face cand citeste ziarul 🙂 ) Poza este din Sibiu 100%, opera colegului meu Sebastian Sabo. Il infatiseaza pe Chriac si pe Grigoras in ce impostura vedeti si voi….

Lucrez de câteva săptămâni la un articol pentru Sibiu 100% despre situaţia tensionată din Teatrul Radu Stanca din Sibiu. Acum este gata de tipar. Sunt sigur că reacţiile celui incriminat, adică Constantin (sic!) Chiriac, manager, nu vor întârzia. Sincer am ţinut prea mult timp pentru mine informaţiile ce le-am acumulat despre situaţia nu doar tensionată, dar şi ilegală şi imorală de la teatrul sibian. Cineva mi-a zis prin 2007 să o las moale, să nu spun nimic pentru că Sibiul este capitală culturală europeană şi nu dă bine… Dar ştiţi ceva? GATA CU ABUZURILE LUI CHIRIAC! Dacă încă actorilor şi tehnicienilor de la teatru le este frică de furia şi comportamentul acestuia, mie nu! Am găsit pentru ancheta mea şi oameni care şi-au dat numele în declaraţii – foşti angajaţi. Lista lor este lungă şi un serial cu teatru urmează. Este timpul să scuturăm CULTURA din Sibiu şi să o repunem pe temelii adevărate.
Recunoşteţi că:
1. La toate spectacolele de teatru de la Radu Stanca, la final publicul aplauda, biseaza si se ridica in picioare pentru ovatii, chit ca multe piese sunt atat de proaste puse in scena ca iti vine sa versi?
2. Majoritatea spectacolelor de cand a venit Chiriac manager sunt pe principiul cat mai dezbracati actorii, cat mai mult sex, cu atat mai bine. Azi miine astia vor pune in scena Trei surori cu scene de sex sau Caragiale cu o Noapte furtunoasa sau alta piesa cu sex live…. (parca deja au facut unii asta intr-un film romanesc). Nu sunt pudic, nu am nimic contra sexului in sine, dar epatarea culturala sub auspicii sexuale gratuite este monstruoasa! Si la Radu Stanca abunda… Sa aiba legatura cu comportamentul sexual al directorului? nu stiu…
3. Tot Chiriac a inventat managementul la doua capete: pe de o parte finantatorul Consiliul Local, pe de alta Fundatia Democratie prin Cultura, izvor de spalat bani prin intermediul unor spectacole si mai ales FITS – Festivalul international de teatru Sibiu. Dosarele DIICOT si DNA stau bine mersi vraf la cele doua institutii pe numele lui Chiriac, de pe vremea cand era la Casa de Cultura a Studentilor… si nimeni nu face nimic!
4. Obsesia lui Chiriac de a promova un modernism morbid, grotesc şi cât mai agresiv cu publicul prin spectacolele puse in scena…
Voi continua lista… si puteti si voi comenta. Stiu ca multi stiu multe, dar nu vorbesc. Haideti sa deschidem cutia Pandorei la teatrul Radu Stanca din Sibiu!
Si promit sa caut acasa articolul scris de mine in Tribuna acum vreo 12 ani cand Chiriac tocmai a ajuns director la teatru dupa ce a invartit relatiile sale cu politicienii si administratia publica si l-a dat jos pe directorul Mihai Bica.

Căutări: