Credeti in fantome?

Citeam pe net ca Sting a vazut fantome. Asta mi-a adus aminte o dezbatere ce voiam de mult sa vi-o propun: credeti in fantome?
Si mai interesant este sa spuneti daca ati vazut sau macar auzit ori simtit vreo fantoma. Si incep eu dezbaterea cu o intamplare personala.

Nu prea sunt eu credincios dupa cum stiti, dar cred ca exista spirit. Unde merge acesta dupa moartea noastra e discutabil. Poate merge in rai, iad, purgatoriu sau alta “imparatie” depinde de religie. Poate ca ramane blocat pe pamant intr-o forma, fie ea de fantoma sau alta asemenea. Sau poate se reincarneaza in alta persoana sau vreo alta fiinta vie. Toate teorii pentru ca nimeni nu prea poate sa le demonstreze stiintific. Credinta e una, stiinta alta.
Si de aici discutia cu fantome, numite si spirite. Unii spun ca le-au vazut. E plin netul de povestile acestor intalniri. Se fac si documentare TV sau filme. Dar in realitatea nimeni nu poate demonstra clar ca exista fantome. Raman un mister. Si noua oamenilor ne plac misterele.
Revenind la povestea mea. Dormeam intr-o casa, unde am mai innoptat de vreo cateva ori inainte. Nu era casa mea si nu ii stiam istoria. Noaptea pe la 3 am avut un vis. Toata lumea viseaza, doar ca eu nu imi aduc aminte visele mele dimineata. Rar imi amintesc ceva si atunci franturi, pe care le uit repede. In noaptea aceea visul parea foarte real si intens. O fantoma sau spirit ma vizita. Nu vorbea dar transmitea o stare, o traire foarte intensa. Cumva am stiut ca in casa aceea o crima avusese loc. Imi inducea starea victimei si a criminalului, trairile lor. M-am trezit brusc. Nu va spun ca aerul era rece, pentru ca aveam o ditamai soba de teracota pe lemne ce functiona bine. Dar creierul meu fusese utilizat la maxim si aveam o stare de agitatie profunda. Nu mi-e frica de intuneric, fantome sau alte mistere. Sunt chiar adeptul cercetarii lor stiintifice. Dar in aceea noapte trairile din starea de vis au fost profunde. Atat de intense ca nu m-au mai lasat sa dorm pana dimineata, gandindu-ma la ele.
De dimineata povestesc ce am visat si aflu de la proprietarii casei ca ei au cumparat-o si au renovat-o complet. Inainte acolo stateau doi batrani din ce stiau ei. Batranul o batea adesea pe sotie si a si omorat-o. Casa o luasera de la rudele batranului. Aproximativ asta era povestea lor. Nu stiau nici ei detalii, se intamplase cu foarte multi ani in urma.
Ei, ce ziceti?