Confiscarea Zilei Nationale

Pe 1 decembrie 2009 am trait cea mai urata aniversare a Zilei Nationale. Politicienii din toate partidele au facut tot posibilul sa confiste aceasta zi de comemorare si sarbatoare. La Sibiu veteranii de razboi au fost tinuti zeci de minute in asteptarea unui prefect PDL-ist dement ce a schimbat tot programul zilei cu o noapte inainte. La Timisoara si apoi in alte orase din tara PDL-istii au incercat sa iste o noua Revolutie, anti-PSD. PSD-isti nu s-au lasat mai prejos si au scandat si ei anti-Basescu. Totul a fost o Mare Mizerie Nationala.

Dar astazi la Sibiu am vazut cea mai execrabila organizare a Zilei Nationale a Romaniei. Presa, partidele, institutiile, veteranii si publicul larg au primit de joi un program de la Garnizoana Sibiu. Primaria s-a spalat pe miini, pentru ca Iohannis oricum era la Timisoara. Prefectura s-a trezit luni seara tarziu sa schimbe programul. Dar a anuntat doar seful Garnizoanei si atat! Nimeni din presa, partide, oameni nu a stiut. Am mers intre diferitele locatii unde trebuiau depuse coroane si oamenii erau descumpaniti. Toti stiau un program, dar erau anuntati de unii ofiteri ca de dimineata au primit ordin pentru alt program.

Deputatul PSD Cindrea si ai sai nu stiau de noul program si acuzau PDL pentru degringolada. Comandantii si ofiterii dadeau din umeri si isi tot cereau scuze. Am trait sa vad cum colonei si alti ofiteri se scuzau umil in fata politicienilor, pentru gafa sau reaua intentie a altor politicieni. Doar veteranii de razboi aratau verticalitate. Au trecut prin razboi si comunism si nu s-au indoit cum se ploconeau de 1 decembrie ofiterii in fata politicienilor.

Pana la urma s-au depus coroane. Purtatorul de cuvant de la Prefectura, Dorin Teodorescu a negat telefonic ca institutia ce o reprezinta ar fi schimbat programul. Dar Generalul Dinu a confirmat telefonic unui ofiter superior ca a primit abia luni seara informatia despre noul prorgam, fara motivatie, de la Prefectura. Mai mult, alti ofiteri i-au explicat deputatului Cindrea ca au primit adresa oficiala de la Prefectura cu modificarile. Asta cand Teodorescu spunea ca Garnizoana e de vina reporterului Realitatea TV.

Am asistat la toate aceste discutii si m-am scarbit. Politicieni ajunsi in functii publice dupa ca au platit gras campanii electorale, ajung sa dea ordine armatei. O armata macinata si ea de goana dupa functii intre cadre si promovarea non-valorii. Pilele functioneaza si aici. Ploconeala comandantilor si ofiterilor a fost dezgustatoare. Dar si marsavia politicienilor.

Asta este 1 Decembrie? Asta este Ziua Nationala a Romaniei?

15
Lasă un răspuns

13 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
newest oldest most voted

mie sincer niciodata nu mi-a placut ziua asta 🙂 noi nu stim s-o sarbatorim spre deosebire de alte tari

@calin: cand a fost sarbatorita cum trebuie 1 dec ? nu stim sa ne sarbatorim ziua nationala !

@mihai in halul acesta nu o sa inregistram progrese. poate doar regrese

antiPSD

Domnu’ ziarist, de cata echidistanta dati dovada!
Zice-ti sincer cand v-ati inscris in PSD?

Eu

Oare primarul nostru nu are nici o vina?Oare nu tebuia sa fie la Sibiu dupa o cam lunga deplasare?
Ce cauta la Timisoara cind l-au ales sibienii, si din banii publici isi i-a salar. Acum nu mai scrie nimic dl. Micu de ticalosiile primarului. Rusine dl. jurnalisti.

Bravo Natiune, halal satz’ fie! Ce 1 Decembrie? Ce sarbatoare nationala? Mai sunt 4 zile pana la alegeri si voi vretz’ sarbatoare nationala “frumoasa”. Ce poate fi frumos la o sarbatoare “frumoasa” care o sarbatorim de 19 ani in acelasi fel – depunem coroane si defilam cu armata. E penibil si e trist unde mai pui ca si conditiile meteo la inceput de decembrie sunt bacoviene. E un surogat de sarbatoare despre care nimeni nu vorbeste in timpul anului ca apoi de 1 Decembrie printr-un exces de snobism multi se simt “romani” si sunt “dezgustati” de alti romani ca nu… Read more »

Mihai-Sorin

Romania..saraca tara bogata Delimitata geografic de urmatoarele repere 43° 37´ 07´´ si 48° 15´ 06´´ latitudine nordica si 20° 15´ 44´´ si 29° 41´ 24´´ longitudine estica, Romania este o tara bogata, frumoasa, roditoare, binecuvantata de Dumnezeu iar romanii sunt inteligenti in general frumosi, cu trasaturi nobile, piele fina, pasnici, rabdatori, inventivi, curajosi, credinciosi, harnici si veseli. Asa sunt Romanii locuitorii Romaniei. Aceste caracteristici cu straluciri diamantine fie ale tarii, fie ale locuitorilor ei au fost insa exact factorii determinanti care au facut ca suferinta si saracia sa devina obisnuinte iar lacrimile si sangele sa curga in multe perioade istorice.… Read more »

Mama Sorinele! m-ai ultra-impresionat! M-am ultra-indragostit de Romania si m-am ultra-ingretosat de miorlaitorii habotnici care incearca de 2000 de ani sa lege tot ce se intampla in jur de istoria sacralizata a israelitilor servita cu titlul de axioma tuturor popoarelor si inghitita mai de voie mai de nevoie de majoritatea lor.

PS. Da, stiu nici eu nu sunt intreg la minte daca am citit tot ce a scris habotnicu’. Am citit pe sarite si restul am intuit 🙂

Mihai-Sorin

Cinadiene, ramai cu dragostea, scapa de greata si pastreaza impresia. De fapt esti si tu roman, nu? Un sinonim pentru habotnic este bigot, suna ceva mai bine desi are acelasi onorant inteles. In speta, e un compliment(habotnic sinonim bigot = persona Care respectă cu strictețe prescripțiile religiei)..cred totusi ca putin m-ai ultra-apreciat. Stii poate si faptul ca despre o persoana exista sigur 3 parereri a ei insasi (conteaza “more or less”) a altora despre ea ( la fel “more or less” ) a Lui Dumnezeu despre acea persoana ( asta e cea reala). Ps 1. apropos de “less” (fonetic)avem chiar… Read more »

Sorinele! Mi-ai ziso’! Duminica, din pacate, cu voia ta nu voi fi la biserica si chiar poti concluziona ca nu am curaj pentru ca am invatat ceva (de la tine) si anume ca parerea ta conteaza cat conteaza dunele de nisip din Dobrogea pentru Bigotti sau Cavalliere.

Mihai-Sorin

Pace si binecuvantare iti doresc
Cisnadiene,
..stiam eu ca romanii sunt mai mult decat scrisesem..au si simtul umorului.

@Calin: Stii ce mai lipseste? Sa zica lumea ca esti pro-Johannis! :)) (just kidding)

Flav

@Calin: Stii ce mai lipseste? Sa zica lumea esti gras :)) (not kidding)