Confiscarea Zilei Nationale

Pe 1 decembrie 2009 am trait cea mai urata aniversare a Zilei Nationale. Politicienii din toate partidele au facut tot posibilul sa confiste aceasta zi de comemorare si sarbatoare. La Sibiu veteranii de razboi au fost tinuti zeci de minute in asteptarea unui prefect PDL-ist dement ce a schimbat tot programul zilei cu o noapte inainte. La Timisoara si apoi in alte orase din tara PDL-istii au incercat sa iste o noua Revolutie, anti-PSD. PSD-isti nu s-au lasat mai prejos si au scandat si ei anti-Basescu. Totul a fost o Mare Mizerie Nationala.

Nici nu voi comenta ce s-a intamplat la Timisoara prea mult. Doar atat va spun: un miting perfect legal al PSD a fost boicotat de PDL-isti si alti oameni creduli montati de dezinformatorii acestora. Cum ar fi fost la Sibiu daca o masa mare de oameni il huiduiau pe Basescu la mitingul sau. Aaa.. au fost si aici vreo 20 de oameni, rapid imprastiati de PDL-istii cu muschi.

Dar astazi la Sibiu am vazut cea mai execrabila organizare a Zilei Nationale a Romaniei. Presa, partidele, institutiile, veteranii si publicul larg au primit de joi un program de la Garnizoana Sibiu. Primaria s-a spalat pe miini, pentru ca Iohannis oricum era la Timisoara. Prefectura s-a trezit luni seara tarziu sa schimbe programul. Dar a anuntat doar seful Garnizoanei si atat! Nimeni din presa, partide, oameni nu a stiut. Am mers intre diferitele locatii unde trebuiau depuse coroane si oamenii erau descumpaniti. Toti stiau un program, dar erau anuntati de unii ofiteri ca de dimineata au primit ordin pentru alt program.

Deputatul PSD Cindrea si ai sai nu stiau de noul program si acuzau PDL pentru degringolada. Comandantii si ofiterii dadeau din umeri si isi tot cereau scuze. Am trait sa vad cum colonei si alti ofiteri se scuzau umil in fata politicienilor, pentru gafa sau reaua intentie a altor politicieni. Doar veteranii de razboi aratau verticalitate. Au trecut prin razboi si comunism si nu s-au indoit cum se ploconeau de 1 decembrie ofiterii in fata politicienilor.

Pana la urma s-au depus coroane. Purtatorul de cuvant de la Prefectura, Dorin Teodorescu a negat telefonic ca institutia ce o reprezinta ar fi schimbat programul. Dar Generalul Dinu a confirmat telefonic unui ofiter superior ca a primit abia luni seara informatia despre noul prorgam, fara motivatie, de la Prefectura. Mai mult, alti ofiteri i-au explicat deputatului Cindrea ca au primit adresa oficiala de la Prefectura cu modificarile. Asta cand Teodorescu spunea ca Garnizoana e de vina reporterului Realitatea TV.

Am asistat la toate aceste discutii si m-am scarbit. Politicieni ajunsi in functii publice dupa ca au platit gras campanii electorale, ajung sa dea ordine armatei. O armata macinata si ea de goana dupa functii intre cadre si promovarea non-valorii. Pilele functioneaza si aici. Ploconeala comandantilor si ofiterilor a fost dezgustatoare. Dar si marsavia politicienilor.

Asta este 1 Decembrie? Asta este Ziua Nationala a Romaniei?