Capitaliştii mă-sii

Sunt supărat. Mă ştiţi un anti-capitalist convins, dar suport sistemul ăsta introdus şi la noi în ţară cu japca… Dar ce se întâmplă de vreun an încoace este abominabil. Patronii români s-au împărţit în două categorii: cei care au falimentat din cauza crizei şi cei care profită de criză şi de victimele ei. Mă refer în continuare la a doua categorie care au găsit cea mai rapidă metodă de îmbogăţire pe timp de criză. Dau afară oameni, reduc posturi, scad salariile totul pentru că se poate. O prietenă de 11 luni caută loc de muncă. A depus sute de CV-uri şi a mers la zeci de interviuri şi teste care mai de care. Deşi are studii superioare a aplicat la toate posturile, inclusiv secretara. De curând a mers la un alt interviu cu un patron. Acesta i-a spus programul ce depăşea mult 40 de ore pe săptămână, cât este legal. Mai mult includea şi sâmbetele şi serile şi totul pe bani puţini. Avea pretenţia să ştie şi vreo 3 limbi străine, plus contabilitate. Totul pentru un post de secretară. El a comentat “Oricum am primit peste 200 de CV-uri. Am de unde alege…” Altfel spus asta au înţeles patronii la noi că au de unde alege pe piaţa muncii. Nu caută profesionişti, ci oameni care să facă 2-3 funcţii simultan, pe bani puţini şi cu program prelungit. Iar la femei de multe ori aşteptările nu se opresc aici…

Eu ştiu aşa: top 3 cei mai răi angajatori mari din Sibiu sunt:

1. Mateescu, patron la Trident şi firmele conexe

2. Boţa, patron la Victoria şi firme conexe

3. Carabulea, patron la vreo 100 de firme.

Toţi trei exploatează angajaţii la maxim, nu respectă regulile şi legile privind munca şi la toţi trei ITM închide ochii. mai ştiţi şi voi alţii?

5
Lasă un răspuns

4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
newest oldest most voted
Unguru_bulan

cine angajeaza un tehnoredactor?

Mai Caline, si tov. Matiu cu biroul de camatarie (cica traduceri) de pe Tribunei si de langa Billa practica acelasi sport. Una iti scrie in cartea de munca, alta iti da in mana. Iar angajati la negru, sa tot fie. Imi amintesc cum isi trimitea fetele in oras cand trebuia sa vina controlul sa isi ia sacosa. Firma aia colcaie de nereguli, da las ca are el bani… Masi de kult cand imi cautam slujba dupa facultatea am avut si eu parte de intrebarisi interviuri faine. Unul m-a intrbat daca nu port si fuste, ca mersesem in pantaloni la interviu… Read more »

sasofilu'

s-a inventat ceva mai bun sau stii ceva mai bun decat capitalismul?

angajat

Pe locul 4 ar fi Teodor Ancuta patron la SC Paltinis SA, SC Lactofarm SA, Bursa de Marfuri Sibiu si altele