Când cărţile schimbă vieţi şi blogurile-şi schimbă autorii

Când mi-a propus Călin să scriu pe podulminciunilor.ro am crezut că e o glumă. Îl citesc de când cu podulminciunilor.ro şi din vremea când aştepta 100 de comentarii ca să nu lase blogul baltă. Acum se pare că e pe bune. Nu ştiu cum s-a decis, a încercat el să-mi explice ceva, cum că o carteOmul zar – l-ar fi influenţat. La fel ne-a şi ales pe unii dintre noi.

Faza asta cu cărţile care schimbă vieţi m-a intrigat mereu. Începând cu În răspăr (Huysmans) care l-a sedus pe Dorian Gray şi terminând cu o carte dăruită de mine unei cunoştinţe, carte pe care eu o consider mai degrabă o parodie, dar reacţia persoanei respective a fost: cartea de la tine mi-a distrus viaţa. E vorba de Cum m-am lăsat de gândit (Hannes Stein) şi sper că nu se află pe lista lui Călin de lecturi. Rămân şi eu perplexă în faţa multor cărţi, însă nu m-a găsit încă aceea care să schimbe ceva în mine.Când cărţile schimbă vieţi şi blogurile-şi schimbă autorii  Culeg puţin din fiecare.

A se înţelege că nu prea sunt de acord cu retragerea lui de pe blog. Dar am răspuns afirmativ propunerii. Cât mă ţine, nici eu nu ştiu. Din partea mea oricum, Podul Minciunilor nu va mai fi la fel. Eu scriu rar şi pe blogul personal, nu-s la zi cu evenimentele din Sibiu şi nici nereguli nu prea descopăr, deşi-s conştientă că sunt cu carul.

Ah, să nu uit, numele meu e Diana, aproape absolventă de jurnalism la şcoala de balerine din Sibiu, mai dau cu pana cât mai pot şi pe cuvinteonline.ro şi mai răruţ, pe blogul personal. De asemena – la fel de rar, pentru că sunt în perioada când lenevesc cu graţie – mai postez câte-o fotografie pe blogul foto. Cam atât cu reclama. Sper să ne auzim aici la o minciună, mai des decât îmi stă în fire.

7
Lasă un răspuns

6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
newest oldest most voted

Si mie imi pare cel putin ciudata decizia lui Calin de a sari in gol de pe Podul Minciunilor (sper ca imi e permisa expresia). Spor la munca noilor autori, iar pentru tine, Dee, pe langa spor, sper sa te tii strans de balustrada podului.

Mulţumesc, Bogdan. Şi eu sper să nu alunec 🙂

Calin Blaga

Succes Diana! Sunt sigur ca vei aduce un plus de culoare pe blog. Nici nu cred ca scopul trecerii blogului acesta catre voi cinci a fost vreodata sa fie la fel. Din contra… Poate odata voi explica… Dar este greu de inteles. Stiu ca tu si restul la un ceai cand ne vom vedea, veti intelege. De restul lumii nu bag mana in foc. Nu uita de carte!


@Bogdan
– nu am sarit de pe Pod in gol! 🙂 Doar am plecat de pe pod, sa spunem ca un strajer. Inlocuit acum de altii, mai in verva.

Dr. Luke Rhinehart e cazul clasic de bovarism definit de psihologul Karen Hornex – “omul care se mulţumeşte nu cu ceea ce realizează, ci cu ceea ce visează să realizeze” Spre finalul cărţii punctează clar Dr. Paul Bulber din Oxford Mississippi – „ teoria zarurilor distruge societatea”. Parerea mea: cartea a fost interzisa in multe tari cu scopuri logice – nu oricine isi poate permite sa isi joace viata la zaruri. Un om care si-a gasit pasiunea, si-a gasit rolul in societate poate sa isi asume o vacanta, sa zic asa, “o vacanta a zarurilor”. Pe de alta parte, cei… Read more »

Seb

Foarte faine poze Diana pe blogul foto.
Bravo 😀

@Seb: Mulţumesc!