Mazemania: Suntem atenti la presa locala

Echipa Mazemania (da vorbim deja de o echipa nu mai sunt doar eu!) a inceput testele site-urilor presei locale si, mai ales, ale concursurilor si voturilor online. Prima tinta a fost Sibiu Standard – concursul foto. Asa cum am anuntat pe Mazemania am pus o poza la ei cu numele Calin Blaga si am cerut voturi. Apoi echipa Mazemania a inceput votarea pozei.

De ce am facut asta? Nu ne interesa sa castigam iPhone-ul oferit la concursul respectiv. Ne interesa sa verificam mai multe sesizari primite de Mazemania cum ca site-urile ziarelor locale falsifica aceste concursuri online pentru a fi castigate „in familie”. Prima tentativa Mazemania a fost pe fata. Adica am anuntat inscrierea in concurs cu numele Calin Blaga, am dat date de identificare reale si am folosit site-ul Mazemania pentru a obtine voturi. Totul usor de depistat si pe fata pentru posesorii site-ului Sibiu Standard. Asa au si depistat usor „smecheria” noastra.

Acum ce nu stiu cei de la Sibiu Standard e ca aceasta campanie Mazemania este pe mai multe planuri si nu e indreptata rauvoitor spre un anumit ziar, ci spre TOATE pentru a vedea onestitatea jurnalistilor in organizarea de astfel de concursuri online. Numele de inscriere sunt false si nu mai duc la Mazemania. Tehnicile de votare fiind multiple. Astfel dorim sa vedem cat de onesti sunt jurnalistii si daca descopera „gaselnita” Mazemania.

Unii vor spune ca suntem nesimtiti sau prosti sau mai stiu eu cum. Am fost facut in toate felurile, iar restul echipei Mazemania oricum ramane anonima! Nu dorim sa facem rau site-urilor de presa, ci sa le imbunatatim sistemele de votare online pentru ca in campaniile electorale aceste sisteme au fost folosite abuziv la unele ziare pentru a induce opinia publica in eroare.

Nu uitati Mazemania va urmareste…. 🙂