Am zis ca plec si am sa plec

In urma cu un an de zile intentionam sa emigrez. Deciziile incompetente luate de ministrul de finante de pe atunci, marele contabil Pogea aveau sa prevesteasca declinul economic si starea actuala a tarii. In acele momente mi-am propus sa-mi vand firma si masina si sa scot in jur de 5000 de euro, bani cu care imi puteam infiinta o firma destul de usor intr-o tara europeana. Destinatia aleasa a fost Palma de Mallorca, locul in care mi-am petrecut singurul concediu din ultimii 4 ani.

Motivul pentru care am ales insula a fost potentialul mare pe care-l are din punct de vedere economic. Un alt motiv a fost gradul ridicat de civilizatie cat si infrastructura impecabila de care beneficiaza. De asemenea am luat in considerare si necesitatea de a ma opera la ochiul drept de cataracta, lucru pe care nu intentionez sa-l fac in Romania. Dupa cum stim cu totii, serviciile medicale din afara tarii sunt incomparabile cu cele romanesti.

Si totusi n-am plecat atunci. In acel moment am negociat doar cu doua persoane vanzarea firmei, lucru ce a esuat, deoarece nu aveau disponibilitatea financiara necesara, iar eu nu am fost dispus la compromisuri.

Am continuat sa investesc in firma, sperand ca in toamna lucrurile se vor schimba. Dar totusi schimbarea nu s-a produs, lacomia si iresponsabilitatea lui Basescu a adancit criza. Abia in decembrie am reconsiderat posibilitatea plecarii. In ianuarie am inceput sa optimizez cheltuielile si sa le reduc la maximum, tocmai pentru a stabiliza situatia financiara a firmei si implicit a mea.

Problema este ca, in ciuda masurilor de reducere a cheltuielilor, pe o piata in declin, situatia financiara a firmei a inceput sa se inrautateasca si astfel urmand sfatul directorului Mobexpert am hotarat ca e mai bine sa-mi las afacerea bolnava sa moara.

E trist si tragic in acelasi timp ca s-a ajuns aici, insa viitorul meu e mult mai important decat orice altceva.

Astfel, in mai, cu putin timp inainte sa implinesc 26 ani am hotarat sa plec. Si am sa plec, definitiv.

Am scos la vanzare absolut toate produsele si echipamentele din firma, toate accesoriile si lucrurile de care nu mai am nevoie. Targetul meu in acest moment este 1500 euro, bani suficienti pentru mancare si chirie timp de 2 luni.

Pe 1 iulie voi pleca, impreuna cu Roxi in Palma de Mallorca. Nu ma astept sa fie bine, nu ma astept sa ma imbogatesc, vreau doar sa traiesc intr-o tara frumoasa, unde sa pot duce un trai decent si unde sa fiu tratat decent. Am 26 ani, mai devreme sau mai tarziu o sa am si eu un copil si intentionez sa-l cresc intr-o tara in care ii pot oferi un viitor.

Pentru mine, Romania reprezinta o Somalia in devenire, nimic mai mult.