Adevarul despre Casa de cultura a sindicatelor

Sibiu Standard deschide azi ziarul cu un articol despre Casa de Cultura a Sindicatelor din Sibiu. Articolul sugereaza ca sindicatele au tras o teapa Primariei in cadrul contractului dintre cele doua parti. Totusi lucrurile nu stau chiar asa…. Hai sa analizam chiar textul domnului Deleanu si sa citim cum trebuie:

In martie 2007, Primaria Sibiu s-a angajat sa investeasca aproximativ 500.000 de euro in reabilitarea cladirii si a dotarilor Casei de cultura, in schimb urmand sa primeasca in chirie cladirea pe trei ani.

Fraza e clara. Primaria a promis investitii si in schimb primeste spatiul pentru trei ani. Odata facute investitiile raman proprietarului spatiului, sindicatele, care le gestioneaza cum vor. DAR acum Casa de cultura a Municipiului, organ al Primariei, se plange ca i s-a furat echipamente etc. De fapt acestea fiind inlocuite de proprietar. Se pare ca Dragoman, directorul fara studii al culturii municipale, s-a ofticat ca nu e sef si tartor si la sindicate. De aceea a inceput cu acuzele si santajul prin presa. Tipic lui si primarului pe care il sustine.

Se mai afirma de la inceput ca Primaria Sibiu a investit 1,3 milioane de lei in  Casa de Cultura a Sindicatelor, dar sincer, daca ati fost de curand acolo, unde sunt acele investitii, ca eu nu le-am vazut…. Aaaa, cica investitiile au fost in instalatii de lumini si sunet care, conform ziaristilor, cei de la municipiu le dau jos dupa fiecare spectacol… Hmmm?! Nu vi se pare ceva putred in toata chestiunea?

Raspunsul e simplu! Primarul Johannis vrea sa puna mana lunga si pe Casa de Cultura a Sindicatelor, doar ca nu poate. Asa cum nu a putut pune mana nici pe Bazinul Olimpia, desi s-a straduit. Razboiul intre culturile locale va continua … mocnit sau virulent.

Apropo cum poti fi director de institutie publica in Romania fara studii superioare? Raspunsul il stie doar Dragoman si Johannis!

UPDATE: Ziarul amintit a intitiat azi si un sondaj care dezvaluie intentiile reale ale ziaristilor. Intrebarea adresata publicului (un fel de tribunalul poporului) se refera la destituirea actualului director al Casei de Cultura a Sindicatelor…. Asta spune multe despre deontologie, nu?