Un fleac. Ne-a ciuruit! #1

Pregatesc aceasta postare din noaptea alegerilor si vreau prin acest fel sa lamuresc motivul pentru care l-am votat pe Mircea Geoana si sa dau peste bot zecilor de prieteni aplaudaci anti comunisti si sustinatori ai lui Traian Basescu.

In primul rand vreau sa-l intreb pe Traian Basescu daca e sigur ca ne-a ciuruit, totusi oficial suntem vreo 5 milioane de romani care nu-l mai vrem. Deci? Comandante?

Am sa incep cu anul 2004, an in care am votat pentru prima oara. Intoxicat de povestea anticomunista am votat cu Traian Basescu, nu pentru ca l-as fi simpatizat in vreun fel, ci pentru simplul fapt ca facand o alianta cu PNL, partid pe care il sustin si am sa-l sustin in continuare, oferea o alternativa viabila pentru Romania. Plecand de la ideea ca PSD sunt comunisti, vreau sa subliniez faptul ca desi acum marinarul reproseaza multe lui Adrian Nastase, fostul premier Tariceanu a preluat de la Nastase o tara care avea 3 ani consecutivi de crestere economica, o tara care prezenta incredere pentru investitorii straini. De asemenea, integrarea Romaniei in NATO si UE nu ar fi fost posibila fara demersurile facute in timpul guvernarii Nastase.

Acum, dupa 5 ani de mandat, Traian Basescu are tupeul jegos sa iasa pe post si sa se laude cu aceste realizari. Bineinteles ca in momentul citirii acestor randuri, aceia dintre voi care ati contestat decizia mea veti renunta sa mai cititi pentru ca, cunoscandu-va bine pot afirma ca intelectul nu va ajuta sa ganditi si ca aveti fie maxim 10 clase, fie o facultate facuta pe banii de la mami si tati.

Incepand cu anul 2004, Traian Basescu, proaspat ales presedinte a incercat sa-si exercite atributiile in cel mai democratic mod cu putinta. A sarbatorit la aceeasi masa cu infractorul Gigi Becali, in conditiile in care in Serbia, stat care nu se bucura de o apreciere din partea UE, presedintele si-a cerut scuze public pentru ca a desfacut o sampanie la un meci de fotbal si a pledat vinovat in fata instantei, fiind acuzat ca a consumat alcool pe stadion. Bineinteles ca dupa petrecere marinarul s-a urcat in Golf si a plecat fara sa aiba vreo farama de bun simt fata de noi, cei care raman fara permis si se aleg cu dosar penal pentru o bere bauta la volan. O alta preocupare a presedintelui a fost de a trimite primului ministru biletele. Deocamdata nu stim cu exactitate daca pe ele erau desenate inimioare, in stilul biletelelor pe care le trimiteam colegelor in liceu. Am sa incerc sa ma abtin la comentariile cu privire la orientarile sexuale ale marinarului, insa nu pot sa nu remarc faptul ca pe ambii adversari politici – Nastase in 2004 si Geoana in 2009 i-a atacat cu privire la sexualitate.

Stim de altfel faptul ca Traian Basescu a fost preocupat totusi de performantele sexuale ale Elenei Udrea. Pe acest subiect ar fi multe de comentat, insa as vrea doar sa mentionez faptul ca azi pe masina Vali remarca un lucru interesant, si anume ca Traian Basescu, ca orice om are anumite slabiciuni, iar slabiciunea lui nu e Flota, nici EBA, nici dosul de palma aplicat acelui copil. Slabiciunea lui Traian Basescu este insusi Elena Udrea. Daca va intrebati de ce spun aceste lucruri v-as invita sa revedeti dezbaterea de la Cluj, o dezbatere echilibrata si curata pana in momentul in care Crin Antonescu a adus-o in discutie pe doamna Udrea, moment in care Traian Basescu l-a atacat, acuzandu-l ca si-ar fi ucis sotia. La fel s-a intamplat si la dezbaterea din al 2-lea tur, cand Mircea Geoana, facand referire la Udrea a fost servit de catre Traian Basescu cu subiectul Vantu.

Revenind la mandatul trecut nu pot decat sa-mi exprim regretul, ca la referendumul pentru suspendarea presedintelui am votat impotriva suspendarii. Azi, la 5 ani de mandat Basescu nu pot decat sa remarc faptul ca presedintele nu a facut decat sa incalce in mod flagrant atributiile constitutionale.

Pentru acei dintre voi care nu ati citit nici macar prima pagina a Constitutiei Romaniei, ci doar v-ati uitat la poze, va spun ca presedintele are urmatoarele atributii:

– sa medieze conflictele dintre institutiile statului

Lucru pe care Traian Basescu l-a facut pe dos, intai prin refuzarea unor ministrii propusi de guvernul Tariceanu si mai apoi prin demiterea ministrului Nica, fara nici un fel de explicatie plauzibila, aruncand astfel tara in criza politica si economica actuala.

– sa propuna un guvern cu sustinere parlamentara

Si din acest punct de vedere Traian Basescu a incalcat constitutia propunand in componenta guvernelor aceiasi ministrii care au pierdut increderea in parlament prin votarea motiunii de cenzuta. De asemenea Traian Basescu a ignorat dorinta majoritatii parlamentare, majoritate aleasa in cel mai democratic mod cu putinta odata cu introducerea votului uninominal.

– sa promulge legile emise de catre celelalte institurii ale statului

Din acest punct de vedere, Traian Basescu trebuia sa-si prezinte demisia onorabil in urma cu un an. Desi in lume criza economica mondiala dadea fiori chiar si celor mai optimisti economisti, presedintele Traian Basescu s-a incapatanat sa promulge legea prin care se reglementa cresterea salariilor profesorilor cu 50% cu toate ca absolut toti stiam ca acest lucru este imposibil. Intr-o cuvantare ulterioara presedintele si-a cerut scuze si a mentionat ca a gresit. Greseala lui se numeste marketing electoral pentru alegerile parlamentare, nimic mai mult.

Intre incalcarea urmatoarei atributii trasata de constitutie, cea de presedinte al CSAT, si aceasta din urma exista o legatura pe care multi dintre voi nu au remarcat-o. Presedintele este comandantul suprem al tarii si al fortelor armate. El, in calitate de presedinte al CSAT este informat cu privire la potentialele amenintari la integritatea teritoriala a tarii si are obligatia sa convoace CSAT cand considera ca exista cel putin suspiciuni cu privire la anumite pericole. Tocmai de aceea stau si ma intreb, in momentul in care Tariceanu a emis un act normativ prin care cedeaza un teritoriu care poate contine resurse naturale, unei companii mai mult sau mai putin dubioase, domnul presedinte care a promulgat acest act de ce nu a sesizat CSAT cu privire la acest pericol? Raspunsul e simplu, presedintele a primit si el comisionul cuvenit din aceasta tranzactie.

Am sa inchei aceasta postare deoarece sunt putin obosit. Continuarea maine.