Sunt un tanar frumos si liber

1894196

Ma rog, in ceea ce priveste frumos nu pot sa bag mana in foc. E drept ca de ceva vreme femeile 35+ se uita mai insistent la mine decat pustoaicele sub 25 de ani, dar asta nu confirma in totalitate faptul ca-s frumos.

Dar liber sunt cu siguranta si lucrul asta se datoreaza faptului c-am avut la un moment dat capacitatea si luciditatea sa aleg.

Intai am ales profesia pe care voiam s-o urmez in viata. Era in urma cu 20 de ani si nu mi-am dat seama de alegerea facuta decat tarziu, mult mai tarziu.

Apoi am ales ce liceu sa urmez pentru a putea incheia un alt capitol al vietii mele si nu mi-am dat seama cat de mari au fost sacrificiile decat la cativa ani dupa ce am terminat liceul.

Ultima si cea mai importanta alegere a fost sa plec acolo unde consideram ca o sa fie mai bine pentru mine si nici de data asta n-am gresit.

Ce-a insemnat sa fac alegerile astea care mi-au schimbat de fiecare data viata?

Pai in primul rand a trebuit ca eu sa-mi pastrez principiile intacte si sa calc peste principiile altora. In al doilea rand a insemnat sfidarea normelor nescrise, dar impuse de societatea in care traiam. Si nu in ultimul rand a trebuit sa arunc la gunoi toate sfaturile pe care mi le-au dat prietenii sau familia.

N-a fost deloc usor sa fac alegerile respective, insa nu mi-a parut rau niciodata de alegerile facute. Nici macar atunci cand mi-am dat seama c-am gresit.

Asa ca fara echivoc am sa-mi asum rolul de tanar frumos si liber care a sfidat intotdeauna normele impuse de societate, niste norme invechite si incompatibile cu vremurile in care traim.

Nu neg, si ceilalti tineri sunt frumosi, dar nu sunt liberi atat timp cat fac ceea ce le impune familia si societatea. Nu sunt liberi atat timp cat se fac medici ca asa a vrut mama si nu ingineri cum voiau ei, sau atat timp cat nu se casatoresc cu persoana iubita pentru ca provide dintr-o familie saraca, n-are pozitie sociala sau e din regat.

In definitiv despre asta e vorba in Romania si asta-i diferentiaza pe tinerii frumos si liberi de cei care sunt doar frumosi. Unii traiesc toata viata cu stigmatul la care-i supune societatea, in timp ce altii decid si aleg.