Să facem un sondaj, să ne aflăm în treabă

Ăștia de la PressOne, niște unii care au de regulă articole bune și bunicele au făcut pe final de an un sondaj online într-un articol pentru ca cititorii să poată alege omul anului 2018 în România.

Acuma, înainte să vă vorbesc puțin despre sondaj în sine e musai să spun că nu e nevoie pentru a face un sondaj care să decidă cine-i omul anului 2018 în România.

E cât se poate de evident faptul că omul anului 2018 în România a fost Dragnea fiindcă a fost pe buzele și în mințile tuturor, fie că l-au înjurat sau l-au pupat în cur.

Revenind la sondaj pe care-l aveți mai jos n-am putut să nu constat faptul că apar persoane de care eu personal nici măcar n-am auzit, sau ama uzit tangențial:

Nici măcar nu știu cine dracu sunt Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu sau de ce sunt pe primul loc. Nici nu m-am obosit să caut de altfel pentru că probabil e irelevant pentru mine ceea ce respectivele doamne au făcut.

Am aflat… au făcut un spital. Bravo lor!

Apoi, ce nu înțeleg e de ce la unii le scrie profesia în timp ce la alții nu. Poate că eu cunosc alt Andrei Pleșu care e strungar sau vreo Simona Halep care-i frizeriță.

E drept că scrie în articol despre fiecare, dar disocierea respectivă tot irelevantă și absurdă rămâne.

Ba mai mult, nu înțeleg de ce apar în listă și ONG-uri (presupun că Vă Vedem din Sibiu și Tășuleasa Social e ONG) sau de ce apare “Cristina Neagu și naționala de handbal feminin”. De ce n-ar apărea doar naționala ca un tot unitar pentru că vorbim de trofee cucerite de o întreagă echipă nu doar de cel mai bun jucător.

Dincolo de asta nu înțeleg ce relevanță are în cadrul sondajului apariția celui care e CEO la ceva startup românesc care și-a mutat sediul în State. Cu ce a contribuit respectivul în 2018 la dezvoltarea României ca să merite să fie pe lista unui astfel de sondaj?

Evident, sar peste faptul că deși distincția asta fictivă e intitulată omul anului, apar de fapt și niște grupuri care cam fac abstracție de meritul individual.