Obama liberal

După un final de săptămână în care au ţinut-o non-stop într-un congres, liberalii spun că s-au reformat. Au ales pe Crin Antonescu preşedinte pentru a nu mai fi acuzaţi că sunt teatrul de păpuşi al magnatului Dinu Patriciu. Colegii de partid imediat au spus că Antonescu e un fel de Obama liberal al României.

Cert e că liberalii încă mai speră. După ce au pierdut alegerile locale şi parlamentare, ei mai speră. Speră la alegerile euro-parlamentare şi prezindeţiale. Schimbarea se impunea ca lovitură de imagine, dar rezultatele nu cred să fie cele mai bune. Din păcate partidul a intrat în declin şi nu mai are şanse de revenire în viitorul apropiat. Dacă nu va fi reformat şi la rădăcină, nu doar la vârf riscă să devină un nou caz „partidul ţărănesc”.

Guvernarea erodează, dar la liberali a făcut ravagii. Antonescu e departe de a fi un Obama de România, ci doar o palidă copie imperfectă, tipic balcanică, a noului preşedinte american. Liberalismul românesc suferă de aceeaşi boală cu restul partidelor: acuzaţii de corupţie, oameni ce au trecut pe la cinci partide, muşamalizări şi tocare de bani publici. Anotnescu e un suflu nou de imagine după răsuflatul Tăriceanu, dar problema partidului stă în omul numit Patriciu.

Poţi să afli mai multe despre proiectele în care este implicat Călin Blaga pe pagina sa de Facebook – Mazemania