Niculescu – un director care trebuie sa plece

Unii directori de institutii publice de la noi par vesnici. Cineva ia uns pe post si nu ii mai schimba nimeni. Ma refer bineinteles la institutii din subordinea Consiliului Local Sibiu, Primariei si Consiliului Judetean. Un astfel de caz este si Mircea Niculescu, director la SC Apa-Canal Sa (aia de ne-au luat apa azi…), un director de peste 10 ani. A trecut prin mai multe administratii si a scapat neschimbat. Unii zic ca e un foarte bun om – nu neg asta. Dar parca directorii de institutii publice nu ar trebui sa fie vesnici …. ca miroase!

mircea niculescu
mircea niculescu

Dar un articol din Sibiu Standard despre despagubirile acordate de Apa-Canal la cele patru familii inundate de teava Apa-Canal SA ce a explodat acum vreo luna m-a enervat. De fapt nu articolul, ci declaratia nesimtita a acestui director Niculescu:

„De la 1 ianuarie fiecare sibian va trebui sa isi asigure casa si atunci nu vor mai veni toate solicitarile de despagubiri direct la noi. Caci oamenii isi fac modificari la case, dar nu anunta pe nimeni ca au transformat pivnita in spatiu locuibil, nu noteaza lucrarile in Cartea Funciara. Iar Apa-Canal ce despagubeste? Mobila sau produsele care se tin in pivnita?”

Pai bine mai directorasule ce treaba are asigurarea obligatorie cu despagubirile. Zi mersi ca nu au avut asigurare si ai cazut cu ei la pace! Ce crezi ca daca dupa 1 ianuarie 2009 se sparge o conducta tu nu mai platesti? Hai sictir! Pai cei de la asigurari iti vor lua de 10 ori sumele ce le-ai dat tu din banii publici. Oricum capul tau ar trebui de mult pus la mezat si schimbat fundul din fotoliul de director pentru ca sistemul de apa a beneficiat in ultimii 10 ani de cele mai multe fonduri publice locale si internationale si e in starea cea mai proasta posibila! Sa treaca domnii de la Curtea de Conturi si DNA sa ia la puricat cum s-au cheltuit banii pe infrastructura si cum respectiva infrastructura da pe afara la prima ploaie mai tare! Iat in ce priveste cum isi mobileaza oamenii pivnita ce te f… pe tine grija, ori tu ai scris in cartea funciara cate plasme ai in casa? Na, ca m-am enervat, dar cum sa nu te enervezi cand auzi un ditamai nesimtitul vorbind!