Moldovenii nu vor autostrada

image-1

… si nici n-au nevoie de ea.

Am citit in graba prin feed despre ceva mars al moldovenilor pentru ceva autostrada a Moldovei si m-am cam amuzat pe subiect din doua motive:

  1. Moldovenii nu vor autostrada. Daca voiau cu adevarat autostrada nu se duceau pana la Bucuresti ca sa-i bata obrazul unui conflingar precum Dragnea si a marionetei acestuia ci apelau la Putin. Ala nu doar ca facea autostrada in Moldova, dar o mai si inaugura personal la volanul unui camion;
  2. Moldovenii n-au nevoie de autostrada. Prin satele din Moldova au ramas numai oameni in varsta care conduc mai mult carute nu masini, in timp ce tinerii au plecat catre capitala, Ardeal sau in strainatate. Stiu asta pentru ca intamplator mai am neamuri prin zona si-mi mai povestesc una-alta.
    Apoi la fel ca si in Oltenia, nu e niciun fel de industrie relevanta care sa justifice nevoia unei autostrazi.
    Asa ca motivul principal pentru care moldovenii cer autostrada nu are de-a face cu investitii, forta de munca sau economie in vreun fel pentru ca mai tot ce produce Iasiul in materie de profesionisti pleaca la export. 
    Singurul motiv pentru care moldovenii cer autostrada are de-a face cu traficul intern al borcanelor de zacusca, de la Bucuresti sau Brasov la Bacau sau Botosani.

P.S. Acest post este o satira ieftina si trebuie tratat ca atare. Daca aveam minima intentie sa scriu un post serios pe subiect atunci spuneam ca principalul motiv pentru care moldovenii vor autostrada e ca sa ajunga fetele mai repede de la Suceava in studiourile de videochat din Bucuresti…

foto via vk.com