Medicina universitara se disculpa

Sau incearca. De dimineata am publicat pe blog link la articolul din ziarul iesean Buna Ziua Iasi, unde Facultatea de Medicina a Universitatii Lucian Blaga din Sibiu era facuta varza pentru trafic cu diplome si studenti fantoma. Normal ca jurnalistii locali au citit si au inceput sa zbarnaie telefoanele. Apoi a venit si un comunicat de presa de la amanta favorita a universitatii. Vedeti si voi jos cum incearca astia sa se spele de pacate….

Comunicat de presă

În legătură cu publicarea în presă a situaţiei privitoare la şcolarizarea unor studenţi înscrişi în anul universitar 2008 – 2009 la Facultatea de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu specializarea Asistenţă medicală generală – continuare de studii vă comunicăm precizările prezentate în numele Biroului Consiliului Profesoral de decanul Facultăţii de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu:
Candidaţii la continuarea studii specializarea „Asistenţă medicală Generală” – continuare studii, au fost selectaţi în urma unui concurs de admitere desfăşurat în conformitate cu Metodologia de admitere şi a cifrelor de şcolarizare pentru anul universitar 2008-2009 aprobate de Senatul U.L.B.S.
Studenţii declaraţi admişi au încheiat un contract de şcolarizare cu taxă la începutul anului universitar 2008-2009, act oficial al U.L.B.S., care cuprinde toate drepturile şi obligaţiile studenţilor, în consecinţă şi studenţii ieşeni au cunoscut faptul că activitatea didactică se desfăşoară în Sibiu.
Şcolarizarea se face la cursuri de zi la sediul instituţiei, cu cadrele didactice titulare şi cu baza materială folosită de toţi studenţii facultăţii noastre.
Bibliografia este nerestricţionată şi fiecare şef de disciplină a pus la dispoziţie studenţilor prezenţi la activitatea didactică suportul de curs în format electronic şi tipărit.
Organizarea întregii activităţi didactice şi programarea examenelor, inclusiv tematica de examen au fost afişate pe site-ul facultăţii.
Examenele se susţin la sediul facultăţii din Sibiu, în perioada stabilită conform structurii anului universitar aprobată în Senatul U.L.B.S.
Luând în considerare datele mai sus menţionate considerăm că activitatea didactică a programului de studiu „Asistenţă medicală Generală” – continuare studii se desfăşoară la facultatea noastră conform reglementărilor legale şi a regulamentelor U.L.B.S.

Cu respect şi consideraţie,

Daniela Maria FLUCSĂ
Biroul de Relaţii Publice al ULBS