Matematica vaccinului

Screenshot-2021-11-16-at-12.57.55

Văzusem acum câteva zile pe Facebook o postare de la Laurențiu Ciocăzanu despre morții de COVID19 din ziua respectivă, iar cifrele arată că dintr-un total de 397 de morți 363 au fost de la nevaccinați, iar restul de la vaccinați.

Postarea întreagă o aveți mai jos deși nu spune nimic în plus:

Ori aici e problema și soluția în același timp.

Dacă e să ne bazăm pe cifrele prezentate, matematica ne zice că aproximativ 9% din morți erau vaccinați (397 – 363 = 34, ceea ce ochiometric e 9%).

Acuma ce știm cert e că virusul, cu sau fără mutații a ucis până acum cam 0,3% din cei infectați și confirmați (n-o spun eu, o spun cifrele prezentate de guverne, organizații etc.).

Cu vaccin, în țările mai răsărite (Spania fiind un bun exemplu) virusul nu mai omoară aproape deloc pentru că indiferent de rata de infecție, rata de mortalitate e de 0,0x% în momentul de față.

În România în schimb, 9% din morții dintr-o zi oarecare sunt vaccinați și nu prea explică nimeni de ce au murit de fapt.

Ori în opinia mea și a multora procentul ăsta nu e mare ci înfricoșător de mare.

Cum nu se dau explicații și nimeni nu și le asumă fiecare înțelege ce și cum vrea și treaba asta alimentează paranoia și scepticismul în ambele tabere despre care scriam aici.

Ăia educați, dar proști, sunt siguri că or să moară deși au vaccinul, iar ăia needucați sunt siguri că ăia 9% au murit pentru că Bancnotă Porți, oculta mondială, 5G și alte alea.

Dacă ar ieși careva să explice că de fapt ăia 9% au murit pentru că de fapt corupția încă ucide poate că s-ar mai liniști proștii.

Știm că în România nu avem doctori, că spitalele sunt de căcat, că avem asistente șpăgare, că din spitale se fură ca în codru (de la director la femeia de serviciu fiecare fură după puterile sale), că avem o populație bolnavă, săracă și cu o igienă precară și că s-au vaccinat atâția la chiuvetă.

Ori dacă ar ieși de undeva vreunul, un Vlad Voiculescu ceva să zică domne ăștia au murit pentru că erau betegi, sau pentru că vaccinarea lor a fost simulată, sau pentru că n-a fost rivanol în spital atunci poate că se mai reducea din paranoia și șcepticism fiindcă știam așa în linii mari de unde vine treaba asta.

Dar nu știm fiindcă un Vlad Voiculescu e ocupat să ne spună cum că morții de COVID19 din țara aia sunt de fapt responsabilitatea croșei de golf a lui Iohannis.