Libera exprimare te face somer

La Sibiu, fosta Capitala Culturala Europeana, oras model considerat pentru Romania, libera exprimare nu isi are loc. Am invatat-o pe propria piele. Acum si Corneliu Bucur, un om de cultura aruncat la groapa istoriei de miinile ridicate ale unor asa zisi politicieni. Nimeni nu e perfect! Nici Bucur nu e, dar a facut multe pentru Sibiu, muzeul ASTRA si cultura locala. Si nu a dezbracat actori in spcetacole megalomane pe bani grei ca alt directoras local… Dar Bucur s-a exprimat liber si asta i-a atras …  somajul. Capul plecat sabia nu-l taie, spune un proverb drag se pare romanilor. Si de aceea Sibiu si Romania, in general, sunt in aceasta stare de decadenta…

Politicieni de mucava pusi in functii de cativa miliardari locali, imbogatiti prin furt din banul public si calcand pe cadavre…cu asta s-a ales Sibiul. Oameni fara coloana vertebrala la putere si in opozitie. Oameni fara coloana si intre marea msa a sibienilor.

Bucur nu e perfect, dar faptul ca nu e lasat nici macar cercetator sa mai fie pentru ultimii sai ani… e jenant! Ii inteleg lupta, pentru ca si eu am dus-o. In Sibiu nu e bine sa te exprimi public pentru ca mogulii au apoi „grija” de tine….