Libera exprimare te face somer

La Sibiu, fosta Capitala Culturala Europeana, oras model considerat pentru Romania, libera exprimare nu isi are loc. Am invatat-o pe propria piele. Acum si Corneliu Bucur, un om de cultura aruncat la groapa istoriei de miinile ridicate ale unor asa zisi politicieni. Nimeni nu e perfect! Nici Bucur nu e, dar a facut multe pentru Sibiu, muzeul ASTRA si cultura locala. Si nu a dezbracat actori in spcetacole megalomane pe bani grei ca alt directoras local… Dar Bucur s-a exprimat liber si asta i-a atras …  somajul. Capul plecat sabia nu-l taie, spune un proverb drag se pare romanilor. Si de aceea Sibiu si Romania, in general, sunt in aceasta stare de decadenta…

Politicieni de mucava pusi in functii de cativa miliardari locali, imbogatiti prin furt din banul public si calcand pe cadavre…cu asta s-a ales Sibiul. Oameni fara coloana vertebrala la putere si in opozitie. Oameni fara coloana si intre marea msa a sibienilor.

Bucur nu e perfect, dar faptul ca nu e lasat nici macar cercetator sa mai fie pentru ultimii sai ani… e jenant! Ii inteleg lupta, pentru ca si eu am dus-o. In Sibiu nu e bine sa te exprimi public pentru ca mogulii au apoi “grija” de tine….

5
Lasă un răspuns

5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
newest oldest most voted
Dan Tomozei

Daca vom continua sa tacem, vom ajunge toti victime ale unui nou “Auschwitz” de ceasta data local, impus de un primar care nu mai are limite. Iar langa el sunt destui dr. Mengele care sa experimenteze promovarea imposturii si jigodiei in scena publica. Suntem un oras de toata rusinea!

valentin musca

Asta este ROmania dragul meu amic de dincolo de munti. Daca un cercetator de talia dlui Corneliu Bucur este scos la pensie de C.J. Sibiu, mne putem astepta la orice si nu ar trebui sa ne mai mire nimic. In Vrancea, unii au ajuns la pensie, shomand toata viatza prin institutiile de cultura si nu le mai cere nimeni demisia. Cand este vorba despre afaceri imobiliare nimeni si nimic nu sta in calea investitorilor, indiferent de culoarea politica. Iti amintesc, pe vremea cand ne-am cunoscut la Focsani, in 2006, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania a vandut in oras, in spatele… Read more »

Desigur toti suntem iritati de aceasta nedreptate insa poate ca in locul resemnarii, lamentarii, l-am putea sprijini pe domnul Bucur, prin miscari organizate de protest.
Daca ne vom comporta ca niste oi vom fi confundati cu o turma, si cine stie ce ne va mai paste!
Personal bucuros mi-as atarna o pancarda de gat si as participa la un mars…

UN MARE INTELECTUAL SIBIAN , UNIVERSITAR RECUNOSCUT , PROFESORUL CORVIN LUPU A FOST DAT AFARA DIN ULB SIBIU PENTRU CA NU A AVUT ACELEASI OPINII CU RECTORUL-DICTATOR, ing COSTICA OPREAN !!!

UN MARE INTELECTUAL SIBIAN , UNIVERSITAR RECUNOSCUT , PROFESORUL CORVIN LUPU A FOST DAT AFARA DIN ULB SIBIU PENTRU CA NU A AVUT ACELEASI OPINII CU RECTORUL-DICTATOR, ing COSTICA OPREAN !!!ACUMUN AN ACEEASI SOARTA A AVUT REPUTATUL PROF. UNIV.DR EMIL M. POPA Desigur toti suntem iritati de aceasta nedreptate insa poate ca in locul resemnarii, lamentarii, l-am putea sprijini pe domnul PROF. CORVIN LUPU si PROF.EMIL M. POPA, prin miscari organizate de protest. Daca ne vom comporta ca niste oi vom fi confundati cu o turma, si cine stie ce ne va mai paste! Personal bucuros mi-as atarna o pancarda… Read more »