Întrebarea de căcat a anului 2021

AdobeStock_179207535

Dacă în articolul anterior v-am spus care a fost întrebarea de căcat a anului 2020 hai să vă spun și care o să fie cea a anului 2021 și motivul pentru care am ales să înteracționez cu tot mai puțini oameni.

Întrebarea de căcat a anului 2021 o să fie:

Vă veți face vaccinul?

La fel ca și în cazul întrebării de căcat a anului 2020 am răspuns deja de câteva ori evaziv și o să continui s-o fac.

Care-i treaba cu vaccinul?

Păi la fel ca și cu copilul, treaba asta cu vaccinatul e o chestie personală și în funcție de răspunsul pe care-l dai e foarte posibil să dai de vreun cretin (sau vreo cretină – ca să fim până la capăt politici corect și feminiști în același timp) – de care să scapi la fel de greu cum scapi de martorii lui Iehova.

Sunt sigur de treaba asta pentru simplul fapt că în urmă cu câțiva ani (înainte să se nască copilul) a sunat-o pe colega de pat o binevoitoare (înainte ca Olivia Steer să fie cul) și ne-a lătrat vreo două ore pe skype ca să ne explice cum că vaccinurile cauzează autism și alte alea.

Așa că de fiecare dată când se aduce în discuție subiectul ăsta îl evit pentru simplul fapt că eu personal am încredere în medici la fel cum am și în piloții de avion, șoferii de autobuz sau bucătarii de la restaurante.

Cred că e evident că n-am să vă spun aici cum stă treaba de fapt cu vaccinul sau ce o să fac eu, dar o să vă scriu în linii mari cum văd toată situația asta, cel puțin în momentul de față.

Eu personal aș vrea de luni bune să fac un test de anticorpi, cel puțin de 6 luni vreau treaba asta fiindcă poate că aș dormi mai liniștit nopțile știind că tot calvarul din martie a fost din cauza COVID19.

Doar că nu pot face treaba asta fiindcă teste dinastea se fac doar la privat, unde costă bani (deși sunt asigurat).

La stat încă nu se fac voluntar, iar în farmacii nu sunt permise spre vânzare așa că o să mai curgă multă apă pe Cibin până o să am privilegiul de a face un astfel de test.

Orice inginer cu minim două clase ca trenul a înțeles (cred) că fără test nu există vaccin.

Dincolo de asta conform calendarului oferit de guvernul spaniol în primii trei ani or să se vaccineze grupurile vulnerabile.

Adică pensionarii, medicii, polițiștii, profesorii, politicienii, restul de funcționari publici, asistații social, refugiații maghrebieni etc.

Cetățenii de primă mână cum s-ar zice.

Ăștia relativ sănătoși și în floarea vârstei care țin economia țării în spate nu sunt prioritari, niciodată n-au fost și n-or să fie pentru simplul fapt că ăștia nu aduc voturi partidelor aflate la guvernare, deci n-au nevoie de milă și mită electorală.

Dacă ăștia n-au crăpat până acum după primele două valuri de COVID19 e improbabil să mai crape odată cu valul trei.

În cel mai rău caz se sinucid sau fac vreo nefăcută disperați c-au rămas pe drumuri după colapsul economic și calvarul fiscal prin care trec.

Oricum, cifra lor o să fie marginală așa că e un risc asumabil pentru guvern.

Ăsta a fost un aspect, al doilea ține de faptul că eu sunt relativ sceptic privind vaccinul ăsta.

Și nu din cauză lui Bancnotă Porți (cum i-am spune noi folcloric) sau a 5G-ului și cip-urilor folosite de NWO pentru decimarea populației ci pentru că vorbim de ceva prematur, precipitat și fără prea mult background tehnic și medical.

Chiar citisem mai devreme un articol din NY Post care vorbește despre numărul alarmant de indivizi din sistemul medical american care nu vor să se vaccineze împotriva COVID19.

Desigur, la rândul lor cu toții pot avea motive personale sau ideologice, numai că aparent articolului, majoritatea coincid pe ideea că vaccinul ăsta e posibil să fie mai degrabă o manevră politică cu efect placebo decât o adevărată soluție la cea mai gravă problemă din istoria recentă a omenirii.

E oarecum suspect faptul că la alte boli unde a fost mereu un efort coordonat nu s-a reușit producerea unui vaccin sau antidot eficient, iar la COVID19 unde a fost practic fiecare pentru el s-a reușit dezvoltarea simultană a nu mai puțin de șase variante de vaccin de către entități complet distincte și echipe de cercetători cu background-uri diferite, iar toate variantele au fix același nivel de eficiență și calitate.

Cum, matematic, statistic și logistic vorbind, rândul meu pentru vaccinare n-o să vină mai devreme de 2022 am timp suficient să analizez eficiența vaccinului respectiv precum și a necesității iminente de a-l face.

În altă ordine de idei, apropo de ideea creață a guvernului spaniol de a face un registru privind persoanele care refuză vaccinarea și distribuirea respectivului registru pe tot teritoriul UE nu am să spun decât că noi aici în Spania suntem români și mulți spanioli consideră că deja suntem mult prea mulți așa că cel mai probabil nici măcar n-or să-și bată capul cu noi pe tema asta.

P.S. La majoritatea celor care mă întreabă pe subiect le răspund că de luni bune eu mă vaccinez oricum în fiecare seară fiindcă la mine în casă sticla de dezinfectant e de nelipsit și că eu mă spălam oricum pe mâini și înainte, dar odată cu pandemia am înțeles că pericolul vine din interior și că acolo e musai să meargă dezinfectantul.