Geografia lu’ peşte

Geografia a fost una din materiile mele preferate la şcoală. Şi nu din cauza primei profesoare, ci pentru că era o pasiune de-a mea de acasă… Nu dau detalii… acum. Duminică stăteam de vorbă cu EA (nu-i dau numele) despre unde a mers aseară la discotecă şi ce a făcut. EA povesteşte şi râde de piţipoancele ei de prietene care sunt “în limbă” după baschetbaliştii negri de la CSU şi merg după ei în discotecă în fiecare sâmbătă. Apropo, ce sportivi sunt ăştia dacă în FIECARE sâmbătă ei sunt în Kapital şi apoi spre dimineaţă în Zebrano?! Dar asta este altă poveste… După toate discuţiile astea, ne povesteşte cum au încercat să o agaţe un “sîrb” şi un indian. Şi tot discutând noi o întreb:

EU: Sîrbul e din Serbia?
EA: Ăăăă…Hmmm… Nu. Chiar aşa!
EU: De unde este?
EA: din Sîrbia
EU:Sîrbia?! Asta este o ţară?! (începeam să o ironizez, dar degeaba, nu se prindea…)
EA: Da!
EU: Şi unde este Sîrbia?
EA: (foarte serioasă şi inocentă)… lângă Serbia, nu?
EU: Sigur?!
EA: păi da….
EU: Şi Serbia unde este?
EA: pe lângă România, prin sud – est (sic!, asta ca sa va prindeti…)
EU: Şi deci Sîrbia e lângă Serbia, şi Serbia lângă România?
EA: da…

După un moment de respiro, pentru ca voi să vă opriţi din râs i-am explicat cum este cu fosta Iugoslavie şi republicile noi…
EU: deci, Slovenia e lângă Italia, apoi vine Croaţia, Bosnia, Serbia şi mai la sud de Serbia sunt Macedonia, Muntenegru. Acum ştii veciniul de la sud-vest ai ţării noastre…. Unde este Serbia?
EA: (fericită că ştie răspunsul) lângă Macedonia!

….offff….
Şi din masochism intelectual am continuat:
EU: Şi Republica Maghiară şi Republica Ungaria unde sunt?
EA: Ungurii sunt vecinii noştri şi maghiarii mai încolo, după ei.
EU: Deci sunt două ţări…
EA: Da!
EU: maghiarii în Maghiaria şi ungurii în Ungaria?
EA: Da, da!

După asta a trebuit să iau o pauză să fac un duş rece. Atâta masochism intelectual m-a epuizat. Pe EA nu…

11
Lasă un răspuns

7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
newest oldest most voted
eu

Daca doreai sa mergi pana la capat cu masochismul intelectual, trebuia sa o intrebi ce tara e mai aproape de Romania: Germania unde traiesc germanii sau Nemtia unde traiesc nemtii…

eh nah, eu nu cred 😛

ai uitat de kossovo

sasofilu'

nenea, prin ce cercuri inalte va invartiti, a true high society. indraznesc sa va intreb, ce cautati pe acolo? inspiratie?

lili

Stiu ca pare incredibil dar chiar asa este. Am fost martora. Nu are de-a face cu cercurile in care te invarti, pur si simplu unele persoane te socheaza. Niciodata nu mi-au placut oamenii care fac exces de zel cu volumul lor de cunostinte, ma refer in public si in situatii care nu-si au rostul, dar asta chiar a fost o situatie nevinovata. Deci nimeni nu a vrut s-o puna pe respectiva intr-o lumina proasta, dar stii cum e> daca tacea, filosof ramanea.

lili

Uitasem ceva, ca sa nu credeti ca discutia s-a petrecut cu cineva de clasa a VIII-a care acum aprofundeaza cunostintele in geografie, trebuie sa precizez ca tipa este studenta in anul 3.

Asta parca e can in bancul ala cu blonde:
“2 blonde la o poveste, noaptea. Una intreaba: – Tu, care este mai aproape: Luna sau Londra? LA care cealalta raspunde: – Tu da ce proasta esti. Pai tu vezi Londra de aici?”