Gay Fest 2010

Toată săptămâna aceasta la Bucureşti se desfăşoară Gay Fest 2010. Un eveniment al comunităţii LGBT din România. Sâmbătă va fi Marşul diversităţii. Sper doar să nu fie ca în anii trecuţi cu extremişti de dreapta care aruncă cu pietre în cei din paradă. Călin mi-a trimis azi pe email mesajul mai multor ambasade de susţinere a Gay Fest:

Gay Fest 2010

Declarația de mai jos este semnată de Ambasadele Africii de Sud, Australiei, Canadei, Cehiei, Franței, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Spaniei, Suediei și SUA

Mesaj de sprijin pentru GayFest București 2010

București, 20 mai 2010 – Cu ocazia GayFest Bucureşti 2010, ne exprimăm solidaritatea și sprijinul pentru comunitatea minorităților sexuale (LGBT – lesbian, gay, bisexual, transgender) din România. Susţinem dreptul acestora de a manifesta în mod paşnic şi legal; devenit deja o tradiție, Marșul Diversității este un prilej pentru persoanele LGBT de a atrage atenția asupra problemelor specifice cu care se confruntă.

Drepturile omului – inclusiv justiţia, egalitatea, umanitatea, respectul şi libertatea de expresie – şi statul de drept alcătuiesc fundația pe care se sprijină țările democratice. Legislația internațională în domeniul drepturilor omului pornește de la premisa că toţi indivizii trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi, așa cum prevede Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Tocmai respectul pentru aceste valori fundamentale obligă guvernele să-și protejeze cetăţenii împotriva violenţei și discriminării şi să se asigure că toți se bucură de șanse egale.

Unele persoane se confruntă în continuare cu acte de discriminare, direct sau indirect, din cauza orientării și identității lor sexuale. Guvernele noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului. Oricine, inclusiv persoanele din comunitatea LGBT, trebuie să se poată bucura de drepturile și libertățile prevăzute pentru cetățenii tuturor națiunilor.

11
Lasă un răspuns

11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
newest oldest most voted
radu

O ocazie si pentru cocalarul ungur cu buruieni pe/in cap sa-si arate superioritate sa de maghiar umblat prn lume, permisiv cu toata lumea, ca asa se poarta. Si-ar trage-o si el la buci ca sa arate ca este “european” veritabil, dar probabil are hemoroizi…

Joska

Totodata o ocazie pentru taranul roman pe nume Radu sa-si etaleze prostia atacandu-i pe altii,ca doar va observa cineva cat e el de grozav scotind tampenii de mancator de seminte pe gura.

radu

Kolcs, Joska, ce-i aici forum UDMR? Mi-e scarba de voi astia care una-doua sariti cu acuzele acestea idioate: xenofobie, discriminare etc….Bine ca voi puteti sa-i jigniti pe romani permanent, fara ca sa va acuze nimeni de sovinism , xenofobie si discriminare! Lupi moralisti ce sunteti!

Sebi

Si eu m-am saturat de kolcsalari si libidinosi colorati…

Joska

Radule am observat de la inceput ca ti-e scarba de tot ce- nu-i rrromanesc,dar de ce nu cauti niste bloguri gen Romania Mare acolo gasesti tovarasi de idei asemanatoare.Precum vezi aici mai intalnesti cate un ungur,tigan,lesbian…sau alte mentalitati decat indoctrinarea ta,si inca nu s-au infiintat lagare de concentrare ca sa ne duci acolo.

radu

Joska, ce dovada de sovinism, in privinta ta, mai concreta decat faptul ca tu ne bagi in aceeasi oala pe noi, romanii, cu tziganii mai vrei? Asa ca nu stiu daca tu esti in masura sa ridici piatra si sa-i acuzi pe altii de intoleranta!Daca scriu si eu bbbozgor cu doi sau trei de “b” nu o sa se prinda nimeni ca voi aveti mai multe in comun cu tziganii, mai ales ca voi, hunii, proveniti din Asia, la fel ca si ei… Cat despre “Romania Mare”, asta-i o alta tampenie de-a ta. Nu oricine este roman patriot trbuie, musai,… Read more »

Joska

Radu,cateva lucruri vad ca cer explicatie: 1)Ai inteles total gresit(e si vina mea ca nu mi-am dat seama ca se poate interpreta asa)cuvantul rrromanesc,nu are nimic cu rromii,eu am vrut sa accentuez apasand mai tare pe prima silaba(nu am avut alta mijloace tehnice la indemana)patriotismul afisat gratuit,scos intentionat in evidenta 2)Eu consider ca patriotismul se prezuma.Consider ca e mai patriot unul care tace si face ceva folositor pentru tara,decat unul care ii injura pe altii,urla cat e de patriot dar altceva nu prea face. 3)Maghiarii nu au prea mult cu hunii(chiar daca auzi contrariul din surse unguresti).Ce e comun,ca ambele… Read more »

Joska

Apropo de cuvantul “bozgor”,mi s-a trantit de atatea ori in fata gratuit,ca nu ma impresioneaza de loc.

Stimabile Joska, cuvantul “bozgor” nu trebuie sa te impresioneze ci doar sa-ti dea de gandit. Inseamna “om fara de tara” si crede-ma ca de multe ori m-am simtit asa dar pana la urma mi-am dat seama ca depinde doar de mine daca ma simt fara de tara sau nu si tine de atitudinea mea fata de cetatenii acelei tari, fie ca e Romania, Ungaria, Germania sau Rwanda.

Despre gay-fest pot sa spun ca a fost, ca de fiecare data doar o adunatura, multicolora ce-i drept, de oameni pentru care am compasiune si stiu ca exista tratament psihiatric pentru ei. Probabil ca exista si homosexuali si lesbiene oarecum normali dar aia stau acasa si rad la fel ca mine de tembelii care s-au perindat pe acolo.
Apropo de ambasadele care au semnat hartia aia, e doar politica si atat.

Nu inteleg de ce , sa arunce in ei nu ma doare ! Nu sunt rasist daca spun ce am de spus atata timp cat ei nu au drept in Romania .