Dictatura fiscala

Deoarece majoritatea prietenilor care au o afacere proprie urlau la mine in urma cu juma` de an „ba ai nebunit de ce votezi cu comunistii?”, vreau sa le dedic randurile de mai jos.

Persoanele fizice care trec graniţa fără să declare la vamă că deţin asupra lor o sumă egală sau mai mare de 10.000 euro vor intra în închisoare pentru doi până la
şapte ani.
Deţinerea în afara antrepozitului fiscal a peste 10.000 de ţigarete sau mai mult de 200 de litri de băuturi spirtoase fără marcaj va fi pedepsită cu închisoare de la unu la 4 ani.
Comisarii Gărzii Financiare şi angajaţii Autorităţii Vămilor vor avea dreptul de a opri mijloace de transport pentru control.
Băncile vor fi obligate să furnizeze ANAF date privind rulajele şi soldurile conturilor deschise şi să informeze dacă un debitor are sau nu închiriate casete de valori.
Administratorii care nu vor cere insolvenţa în termen de maximum 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă vor răspunde în solidar pentru plata datoriilor la buget.
Guvernul va sista eliberarea de autorizaţii de funcţionare pentru magazine duty-free, iar termenul de valabilitate a actualelor avize va fi limitat la cinci ani după data eliberării.
Valabilitatea autorizaţiilor deţinute de antrepozitarii fiscali de produse accizabile se suspendă de la 1 septembrie. Aceştia vor fi obligaţi să obţină un nou aviz, valabil pentru maximum un an.
Achiziţiile intracomunitare de cereale, legume, fructe, carne, peşte, flori, zahăr şi materiale de construcţii vor avea TVA, iar pentru tranzacţiile în interiorul ţării cu aceleaşi produse, la care se adaugă pâinea, va fi aplicată taxarea inversă, respectiv la beneficiar, chiar dacă aceste măsuri contravin normelor UE.

In caz ca n-ati aflat masurile de mai sus fac parte din proiectul de modificare a codului fiscal. Si face din fiecare patron un mare evazionist si infractor, indiferent de situatie.

Sa vindeti bine 🙂