Gaina batrana nu mai face ciorba buna

Intotdeauna m-am intrebat de ce tot mai multi barbati isi aleg prietene sau neveste muuult mai tinere. Mereu am crezut ca e vorba de criza varstei a doua, iar o femeie mai tanara i-ar face sa se simta mai tineri, mai virili. Prin filme se tot pune accent pe faptul ca femeile tinere casatorite cu bosorogi ii duc la groapa mai repede, dar citeam azi ca statisticile unui studiu realizat in Germania contrazic total zicale de prin plaiuri mioritice:” gaina batrana face ciorba buna!”. Nemtii spun ca barbatii care se casatoresc cu femei mai tinere au sanse mari sa traiasca mai mult. Si daca statisticile spun asta, le credem pe cuvant atunci cand si reciproca este valabila. Studiul, realizat de Max Planck Institute, a scos la iveala si faptul ca barbatii care se casatoresc cu femei mai in varsta au 11% sanse de a deceda mai repede. Pe de alta parte este de luat in calcul faptul ca barbatii, desi batranei, numai daca au un stil de viata sanatos si sportiv reusesc sa atraga partenere mai tinere.
“O alta teorie este aceea ca o femeie mai tanara va avea grija mult mai bine de partenerul ei mai in varsta, asa ca el va trai mai mult,” a declarat purtatorul de cuvant Sven Drefahl, la sediul institutului de cercetari din Rostock, Germania.

In cazul femeilor lucrurile nu stau deloc similar. Se pare ca femeile nu ar trebui sa se casatoreasca. Acelasi studiu, dar aplicat in cazul sexului frumos, spune ca femeile care se casatoresc, iar partenerii lor sunt fie mai tineri sau mai in varsta decat ele, au sanse mai mari cu 15% de a deceda mai repede. Studiul a luat in considerare toate rapoartele statistice asupra deceselor inregistrate in perioada 1990 – 2005, pentru intreaga populatie din Danemarca, scrie Cancan

Dorothy