Chateau Bran

De Ziua Copiilor, Castelul Bran s-a redeschis turistilor, acum in proprietatea unor fete albastre, pardon princiare. Si ce s-au gandit ei? L-au botezat de acum incolo cu numele “Chateau Bran”. Evident noii proprietari au trait toata viata in strainatate si de Romania ii leaga vreo ruda moarta de mult si acest castel. Chestia cu retrocedarile mie mi se pare idioata, chit ca multi ma contrazic. La fel s-a retrocedat la Sibiu Palatul Brukenthal si multe scoli.

Sa nu uitam de unii angajati GTZ ce bateau din poarta in poarta in Centrul Istoric al Sibiului acum 12 ani pentru un studiu si cereau acte vechi. Apoi, ce surpriza, acele case cu acte vechi au fost toate revendicate exact pe baza acelor acte! Dar deja asta e istorie. Consistoriul Evanghelic a incercat sa revendice si Muzeul Astra, cladirea din Piata Mica 11, desi chiar ei au vandut-o cu 6 ani inainte de nationalizare. Istorie si asta… Sau poate nu.

Chateau Bran este acum privat. Nu mai e castel, ca suna prea romaneste. Ne frantuzim si ne germanizam ca pe vremea Chiritelor!

3
Lasă un răspuns

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
newest oldest most voted

Traiasca “Restitutio in integrum” cea mai proasta lege data la vremea aceea de PSD in scop electoral si dupa care multi chiriasi au ramas pe drumuri si multe institutii ale statului au ramas fara sedii (teatre, scoli, gradinite, biblioteci, etc) castigatorii fiind fundatii cu armate de avocati, detinatori de acte vechi respectiv biserica evanghelica la nivelul judetului nostru. Amintesc doar cateva spatii retrocedate catre biserica in care acum functioneaza, pensiuni respectiv baruri: Casa Luxemburg, Viena cafe, Einstein cafe, etc.
Sa faci ce zice popa de la sashi (adica fi prost) si nu ce face popa (adica bani).

Asta e marketing, si eu as fi facut la fel… oricum castelul a ramas doar o “epava” si traia doar multumita mitului dracula.. de care nu se profita nici 5%.

vali

Ma scuzi, dar esti ignorant daca pui botul la tot ce s-a dat prin ziare legat de redenumirea lacasului. Chateau Bran se numeste doar gama de vinuri lansata odata cu redeschiderea castelului cu acelasi nume. Numele ii ramane acelasi, pe romaneste: Castelul Bran.