Federalizarea Romaniei

Federalizarea Romaniei  Un prim pas spre acest concept nou pentru tara unde traim s-a facut prin stabilirea regiunilor de dezvoltare in conformitate cu cerintele UE. Dar acesta a fost un mic pas. Pasul urmator trebuie sa fie (chiar daca va lua 20 de ani) autonomia administrativ, politic, economica a acestor regiuni dupa modelul german al landurilor. Astfel regiunile de dezvoltare pot avea propriul mini-guvern, numit Consiliul Regional (un fel de Consiliu Judetean mai mare). Judetele pot fi treptat desfiintate sau sa pastreze doar un rol pur cultural-istoric.

Voi ce credeti ca ar mai trebui facut?

8
Lasă un răspuns

7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
newest oldest most voted
fcb

da, din pacate harta ce-ai afisat-o nu prea corespunde unei impartiri “naturale” a Romaniei. mai degraba asta ar fi:comment image
acum nu stiu eu cine e Europa, dar regiunile astea ar trebui sa tina cont si de niste chestii istorice, culturale si altele decat administrative in impartirea regiunilor. parerea mea.

as vrea sa vad eu sibienii care sunt de acord sa fie guvernati din Brasov, ca aici e PIB-ul cel mai mare :))))

50-50 in mom de fata la vot. sincer ma asteptam ca vor fi mai multi cu nu. e totusi un semn ca patriotismul gol nu e chiar asa de raspandit cum ma asteptam.

Fabi

@clau: vrei o poza cu mine?

great articles, any more articles about romanie?

Doru

Referitor la OSMTH, dintr/un punct de vedere ai dreptate, dar pina la a face afirmatii despre acest ordin cred ca trebuie sa te mai documentezi atit istoric cit si despre organizarea si activitatea pe care o desfasoara la momentul actual.

Doru