Din fantana gandirii

Adesea imi trec prin minte idei care mai de care mai traznite sau mai profunde. Am insa teribilul ghinion de ale uita inainte sa le scriu pe hartie sau intr-un fisier pe calculator. Cateodata insa reusesc sa le pastrez.
Ani la rand am suferit de sindromul “semi-insomniei”. Nu exista termen medical asa ca ma inventat eu unul sa descrie aceea stare. In timp, prin exercitiu, am reusit sa scap de acest sindrom. Acum arareori imi da tarcoale. Dar “semi-insomnia” are si efectele ei benefice. Te indeamna sa gandesti. Mult. Nu imi iroseam orele de nesomn pe calculatoare sau TV, ci pe ganduri. A fost o perioada prolifica desi toate creatiile literare si nu numia de atunci s-au pierdut.

Ma intreb si acum oare are sens creatia scrisa? Este o forma de narcisism sau o dorinta de impartasire publica? Voi ce ziceti? Merita creatia scrisa? De ce?

7
Lasă un răspuns

7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
newest oldest most voted
cata

PROFUND!!!!
M-ai dat pe spate! Cata filosofie! Ce Kant ce Lucian Blaga! Cititi blogul lui Calin Blaga! 🙂 🙂 :)……………………… va urez succes in descifrarea mesajelor ascunse sub un limbaj fin si agramat!!! Este recomandat numai intelectualilor! Celor care prefera barfe despre Nicole si panseuri a la Blaga in detrimentul lecturilor educative!!!

cata

Hai ca vad ca te-ai dat batut si tare mi-e teama sa nu ma infectez cu virusul inteligentei urmarindu-ti blogul!
Numai bine! Si asculta un sfat de la unul mic care vrea sa-l atace pe unul FOARTE MARE: cand doresti sa critici ceva asigura-te ca esti capabil sa o faci!!!

Lili

Domnule Cata, daca vrei sa citesti filosofie, mergi la biblioteca. Sau probabil tu faci parte din generatia celor care cred ca Platon isi scria operele pe laptop. Observ ca tu continui totusi sa citesti pe blog chestii care sunt sub gradul tau de inteligenta… Apropo, blogul este o publicaţie web ce conţine articole periodice sau şi cu actualizare neîntreruptă, ce au de obicei caracter personal. Ca regulă actualizarea blogurilor constă nu în modificarea textelor de până acum, ci în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuţiile fiind afişate în ordine cronologică inversă. Acest gen de publicaţii web sunt… Read more »

cata

Stimata doamna problema mea este lipsa de logica a stimatului domn Blaga! Nu cred ca ati citit comentariile mele cu atentie! Va multumesc pentru definitia blogului nu stiu ce m-as fi facut fara ea! Dar stimata doamna daca am un blog scrie undeva in definitie ca nu trebuie respectate normele limbii romane? Sau scrie undeva ca pot critica pe cineva fara a-mi sustine critica cu argumente? Poate ca este legal sa faci asta, dar demonstreaza un singur aspect : CAPACITATEA INTELECTUALA SEMNATARULUI!!!

ioana frunzescu

Cătă dear, se scrie – CAPACITATEA INTELECTUALĂ A SEMNATARULUI. In rest, esti liber sa scrii ce vrei, cand vrei, unde vrei, daca vrei…etc.Daca poti…Pari chiar un baiat de treaba.Poate vei fi colaborator al lui Călin pe blogul acestuia, dacă e si el de acord. Nu ar fi super? Inscrie-te.Incearca.

Apoi, Caline, fara nervi .N-ai motive.Dar, a propos, gandurile oamenilor nu sunt creatii (in mod obligatoriu).Iar creatia poate fi literara, teatrala, regizorala, actoriceasca,muzicala, chiar sincretica ( etc,etc) Nu orice forma de creatie e scrisa.Mai vorbim.Te pup.Ioana