Cum se va retroceda Muzeul Astra?

Am afirmat adesea in ultimul timp ca prin debarcarea lui Corneliu Bucur de la conducerea Complexului muzeal ASTRA se doreste rezolvarea problemelor de retrocedare ale unora din Sibiu. Noul director interimar, care are sanse sa ramana pe functie definitiv este omul care gandeste astfel “capul plecat, sabia nu il taie”. Semetul Bucur a ridicat capul prea des si a vorbit prea mult si asta nu merge in democratia romaneasca. Azi am citit intr-un yiar local un interviu cu Valer Olaru, interimarul de la Astra. Mi-a atras atentia acolo o fraza prvind unitatile muzeale ale complexului (Astra are Muzeul in aer liber, Emil Sigerius, etc). Olaru spune asa eu as vedea o mai mare autonomie data celorlalte muzee din complex. V-ati prins de ce? Domnul asta e pus acolo cu un scop si trebuie sa il atinga foarte repede. Cine are interes de retrocedare in muzeu? A spus-o Bucur. Consistoriul Evanghelic a inceput demersurile de retrocedare a cladirii din Piata Mica 11. Momentan Bucur a oprit retrocedarea pentru ca a descoperit in actele din anii 40 ca de fapt nu se cuvine Consistoriului cladirea ea fiind de pe atunci vanduta, inainte de nationalizare. De asemenea se urmareste de 2 ani retrocedarea catre Consistoriu si persoane fizice a unor parti din Muzeul in aer liber. Sa nu il uitam si pe Carabulea, care odata Bucur inlaturata va putea face linistit proiectul de blocuri din Padurea Dumbrava, pentru ca nicio institutie nu se va mai opune, asa cum o facea Bucur, ca director ASTRA.
Nu tin cu Bucur, dar ce i se intampla lui, se intampla multor sibieni, fara functii publice, care se opun sistemului de la Sibiu. Si aceasta nu este democratia pe care ne-am dorit-o in 1989. Suntem tot mai mult tratati cu superioritate de conducatori, de parca am fo cetateni de mana a doua si tot ceea ce spunem noi nu conteaza. Si mai grav e ca au cumparat, intr-un fel sau altul, multi ziaristi locali pentru a le canta in struna.
Azi la ora 17 ma voi duce la Casa Artelor sa particip la dezbaterea lui Bucur. Evident ca Olaru a dat ieri comunicate la toata presa ca dezbaterea nu se poate tine acolo ca sunt simpozioane. AIUREA! Sunt doua sali, din care una era ocupata si de care Bucur stia. A doua era libera pana ieri la anuntarea dezbaterii. Bucur a vorbit cu colegii sai de la Casa Artelor sa faca acolo dezbaterea, doar ca directorul interimar s-a impotrivit si a organizat ad-hoc ieri un alt simpozion in a doua sala la exact aceeasi ora cu dezbaterea lui Bucur! (dupa ce acesta si-a anuntat dezbaterea publica marcata de dezvaluiri)
Evident ca toti s-au aliat contra lui Bucur: FDGR, PNL, PSD si chiar si PDL, partid din care Bucur facea parte. Poate ca era lui Bucur s-a incheiat spre fericirea unor. Poate nu. Dar cu siguranta democratia a luat sfarsit la Sibiu….de mult.