Ciolos comisar roman sau francez?

Numirea lui Ciolos in functia de comisar european pe agricultura, portofoliu foarte important, a trecut intr-un con de umbra pe plan intern. Pumnul lui Basescu fiind mai important. Totusi numirea pe o functie asa de importanta a unui roman este o victorie. Am citit comunicatele de presa de dupa numire si normal, tabara lui Basescu a inceput sa isi asume toate meritele, ca doar Traienel l-a propus, Traienel a negociat, Traienel isi asuma laudele si victoria. Dar in fapt lucrurile nu stau chiar asa. Rolul lui Traian Basescu fiind minim.

Sa nu uitam ca Ciolos este un tehnocrat, neimplicat politic. A fost ministru al Agriculturii propus de Tariceanu, un liberal. Si a fost demis de Boc, un pedelist. Daca era asa de bun pe cat se lauda cu el acum Basescu, de ce l-au dat afara din noul guvern?
Din februarie 2009 Ciolos e director pe agricultura la UE. Are o vasta experienta in domeniu, dar mai ales in politici UE pe agricultura. Are studii multe, unele in Europa.
Candidatura sa la functia de comisar european a fost o mare negociere intre puterile Europei. Ei negociau functia. Si francezii, prieteni cu romanii au negociat cu nemtii astfel: de cat sa ia nemtii portofliul mai bine il dam la un roman instruit in Franta.
Asa ca meritele numirii lui Ciolos revin in mare masura Frantei si intr-o mai mica masura Romaniei. Plus normal ca meritul revine omului Ciolos.